KNHB Nieuwsbrief - 11 oktober 2020

11-10 Nieuws

Deadline TASO-regeling 11 oktober | Update FIH Pro League


Succes maken we samen!

KNHB Verenigingsnieuwsbrief

 

 Hockeyen in de komende wintermaanden
 De afgelopen drie weken heeft de KNHB uitgebreid onderzoek gedaan met betrekking tot de zaalcompetities 2020-2021. Op basis van deze uitkomsten heeft het Bondsbestuur van de KNHB besloten dat er zaalhockey gespeeld kan worden, zij het met een aantal aanpassingen en aanvullende bepalingen. Daarnaast wil de KNHB ook midwintercompetities organiseren zodat er aanbod is voor alle verenigingen. 

> Lees meer

 

 

 

Veelgestelde vragen
Alle veelgstelde vragen over de gevolgen van het coronavirus en de hockeysport hebben we gebundeld op een pagina op onze website. Vragen naar aanleiding van de aanpassingen in de zaalcompetities en midwintercompetitie van seizoen 2020-2021 zijn hieraan toegevoegd.

De lijst wordt bijgewerkt naar aanleiding van actuele updates vanuit de overheid, dus check deze regelmatig. 

> Naar veelgestelde vragen

 

 

Spelerslijsten DWF van belang voor bron- en contactonderzoek
Voorafgaand aan iedere wedstrijd moeten de spelerslijsten van beide teams zoals altijd toegevoegd worden aan het DWF. Deze lijst is nu echter niet alleen belangrijk voor de wedstrijdregistratie, maar vormt momenteel, in het kader van het bron- en contactonderzoek, ook een middel om te registreren wie er aanwezig waren. Het is dus van groot belang dat de spelerslijsten in het DWF op tijd en correct ingevuld worden!

 

 

Deadline TASO-regeling 11 oktober, dien je aanvraag in!
 De overheid kondigde eerder dit jaar de TASO-regeling aan: Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19. De deadline voor het indienen van een aanvraag voor de TASO-regeling ligt op 11 oktober. Om verenigingen te helpen met hun aanvraag hebben we een beslisboom gepubliceerd waarmee de aanvraag goed doorlopen kan worden. 

> Lees meer

 

 Loting Gold Cup en Silver Cup ronde 3
 De loting voor de derde ronde van de Silver Cup Dames en Gold Cup Heren heeft inmiddels plaatsgevonden. De wedstrijden in de Silver Cup wordt gespeeld op vrijdag 30 oktober (Dames). De Gold Cup staat gepland op donderdag 15 oktober (Heren). 

> Loting Dames


> Loting Heren

 

FIH Pro League in oktober zonder publiek
 De KNHB heeft besloten dat de FIH Pro League wedstrijden tegen Groot-Brittannië op 27 en 29 oktober zonder publiek worden gespeeld. De vier wedstrijden worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam en worden live uitgezonden door Ziggo Sport. Naast Ziggo Sport zullen ook hockey.nl en OranjeHockey worden ingezet.

> Lees meer

 

 "Zet je licht aan!"-campagne
 Op 6 oktober is de fietsverlichtingscampagne "Zet je licht aan!" officieel afgetrapt, waarbij oud-international Naomi van As de eerste "Zet je licht aan!"-tag zette bij de fietsenstalling van HC Klein Zwitserland in Den Haag. De KNHB roept alle verenigingen op mee te doen. Bestel op anwb.nl/knhb een gratis tagpakket, plaats de tag en maak kans op ?1.000 voor de clubkas!

> Lees meer

 

Week van de Scheidsrechter
 Het is de Week van de Scheidsrechter waarin wij een drietal spelregel webinars organiseerden die enorm goed zijn bezocht. Vrijdag 9 oktober is de laatste, daarvoor kun je je nog aanmelden! Wat doet jouw vereniging om de scheidsrechters te bedanken en in het zonnetje te zetten? Deel je acties via social media met de volgende hashtags: #weekvandescheidsrechter #sportiefenrespectvol 

> Aanmelden webinar

 

 Coming Out Day 11 oktober
 Zondag 11 oktober staat in het teken van de internationale Coming Out Day. Een dag waarop de hele sportwereld aandacht geeft aan de boodschap dat sport voor iedereen toegankelijk is. De KNHB steunt dit initiatief en deelt de boodschap 'hockey voor iedereen', ongeacht seksuele voorkeur, huidskleur, religie, of achtergrond. Haal de regenboogband uit de kast en draag hem in het weekend van 10 en 11 oktober om te laten zien dat ook jij dit belangrijk vindt! 

 

  Onderzoek naar homoacceptatie in tophockey
  In opdracht van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 heeft het Mulier Instituut onderzoek gedaan naar homoacceptatie in het tophockey. De uitkomsten bieden nieuwe inzichten en handvatten om richting te geven aan een van de speerpunten van de nieuwe strategie van de hockeybond: inclusiviteit. 

> Lees meer

 

 Workshop 'Hockey voor iedereen'
  Hoe zorg je ervoor dat iedereen op jouw vereniging plezier heeft in hockey en zichzelf kan zijn? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat hockey een sport voor iedereen wordt én blijft? Als partner van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 werkt de KNHB samen met de John Blankenstein Foundation. Deze foundation, die zich inzet om de LHBT-acceptatie in de sport te verbeteren, biedt gratis workshops aan op verenigingen. 

> Lees meer

 

 

www.knhb.nl

>> Contact

 

 

 

 

 

 

Verstuurd naar: [email protected]

Uitschrijven

KNHB, Orteliuslaan 1041, 3528 BE Utrecht, Nederland

 
11-10-2020 Algemeen