KNHB Nieuwsbrief - 26 juni 2020

27-6 Nieuws
online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
26 juni 2020
 
Verdere versoepeling coronamaatregelen 

Goed nieuws voor alle verenigingen en hockeyers! Vanaf 1 juli geldt voor alle leeftijdsgroepen dat zij weer zonder restricties kunnen hockeyen. Tijdens de trainingen en wedstrijden hoeft géén 1,5 meter afstand meer te worden gehouden. Ook mogen vanaf 1 juli de clubhuizen inclusief horeca weer open en waren de kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen al toegankelijk. Bovendien zijn per 1 juli weer toeschouwers welkom.
 
We hebben de belangrijkste zaken per 1 juli hieronder op een rijtje gezet.

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij vanaf 1 juli normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • De jeugd tot 18 jaar hoeft ook buiten het veld geen 1,5 meter afstand meer te houden tot elkaar; wel moeten zij 1,5 meter afstand houden tot volwassenen vanaf 18 jaar.
  • Voorafgaand aan en na afloop van de training of wedstrijd moeten sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot anderen houden, waaronder in de kleedkamers en clubhuizen.
  • Clubhuizen (inclusief horeca, kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen) mogen vanaf 1 juli weer open. Er gelden wel specifieke regels en richtlijnen.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag – onder voorwaarden - publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers die geen gezamenlijk huishouden vormen 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. (lees de exacte regels in het nieuwe protocol goed door!)
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Ondanks alle versoepelingen is het belangrijk dat iedereen de hygiëneregels van het RIVM opvolgt:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.
naar update
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuw protocol verantwoord sporten

De sportbonden en NOC*NSF hebben de versoepelingen die woensdag 24 juni zijn aangekondigd, vertaald naar een nieuw protocol verantwoord sporten. Dit protocol geldt vanaf 1 juli. Lees dit protocol goed door zodat we als (hockey)sport voldoen aan de regels.
 
LET OP: HET PROTOCOL IS NOG IN ONTWIKKELING EN IS GEBASEERD OP DE KENNIS VAN NU. DE KOMENDE DAGEN KUNNEN NOG AANPASSINGEN VOLGEN (OP BASIS VAN AANWIJZINGSBRIEF RIJKSOVERHEID EN DE DAARUIT VOLGENDE NOODVERORDENINGEN).

naar protocol
Facebook Twitter LinkedIn
Competitie 2020-2021

De competitieleiding van de KNHB heeft op basis van de versoepelingen besloten dat de competitie 2020-2021 volgens planning (zie reeds gepubliceerde speeldagenkalenders) start in het weekend van 5 en 6 september. Daarnaast zijn de programma’s van de Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse nog niet bekend maar streeft de KNHB ernaar ook deze competities op 6 september te starten. Zoals in de oorspronkelijke planning reeds is opgenomen, start alleen de competitie van de Landelijke Jeugd Top en Subtop klasse (A- en B-jeugd) een weekend eerder. 

speeldagenkalender
Facebook Twitter LinkedIn
Veelgestelde vragen

Naar aanleiding van alle wijzigingen en het nieuwe protocol hebben wij de lijst met veelgestelde vragen op onze site waar nodig aangepast. Blijf op de hoogte en check deze lijst regelmatig!

Met specifieke vragen kun je natuurlijk ook altijd terecht bij je accountmanager. Competitiegerelateerde vragen kun je sturen aan [email protected] of aan het districtskantoor. 

veelgestelde vragen
Facebook Twitter LinkedIn
  
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden
 
27-6-2021 Algemeen