In gesprek met Burg Groep

2-7 Nieuws

Kun jij jezelf en jullie bedrijf voorstellen?

Wij zijn Burg Groep en ik ben Patricia Surendonk tegenwoordig de CEO. Wij zijn een echt familiebedrijf, ooit opgericht in 1947 door mijn schoonvader Kees. Dit is later overgenomen door mijn man Piet Hein. Ik ben 30 jaar in de familie, 20 jaar in het bedrijf, 12 jaar als algemeen directeur. Wel altijd mijn eigen naam gehouden.

Onze zoon Floris zit nu ook in bedrijf. Wij maken limonades en natuurazijn. Duurzaamheid is onze focus. Onze kerncijfers: 170 mio omzet, 300 man, 7 vestigingen in 6 landen. Wij begonnen ooit in Alkmaar, toen naar Heiloo en sindsdien in Heerhugowaard.

Jullie zijn al jaren hoofdsponsor AMHC, hoe is dat ooit ontstaan?
Daar heeft nooit een briljant plan achter gezeten. Piet Hein was ooit juist voetballer. Maar ging in 1984 hockeyen. Werd toen gelijk gevraagd sponsor te worden. Dat was ooit voor financiering nieuw veld. En dat liep daarna lekker uit de hand.

Jullie zijn al die jaren daarna trouw gebleven. Wat drijft die lange steun?

Ja al meer dan 40 jaar. We hebben een groen hart ontwikkeld. Zelf veel plezier, zeker in sport. Zit in ons familie DNA. Maar steunen ook Nierstichting/ Female Cancer Foundation. En wij sponsoren vaak andere sportverenigingen waar onze vestigingen zijn.

Heb je zelf (nog) veel met hockey?
Mijn elftal is helaas gestopt. Wij zijn nu kijkers. Alle 4 kinderen hebben gehockeyt en nu zelfs kleinkind op Funkey Hockey. En de rode draad is vaak de keepers rol. Naast spelen hebben wij ook in het gezin veel andere dingen gedaan zoals bestuur/ vrijwilliger/ coach. 

Wat wens je leden AMHC toe?
Een menselijke vereniging waar samenhorigheid is. Een vereniging zoals AMHC betekent verbinding, door het teamverband. En oh ja ik wens Heren 1 snel weer promotie!

 
2-7-2024 Sponsoring