Proces teamindeling 2023-2024

28-4

Beste leden,

 

Het seizoen 2022-2023 is helaas alweer bijna afgelopen. Dit betekent dat wij de teamindeling voor het volgende seizoen in de komende weken weer zullen gaan maken. Hieronder zullen wij het proces van de teamindeling 2023-2024 verder uitleggen.

 

De teamindeling wordt gemaakt op basis van drie bronnen:

 1. De spelersenquête, waarin de spelers mogen aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren en of er wensen zijn voor het komende seizoen. De (vaste) keepers kunnen hier ook hun voorkeuren aangeven.
 2. De coachenquête, waarin de coaches mogen aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren en of er wensen zijn voor het komende seizoen. Aan de hand van de coachenquête is er de mogelijkheid om een coachgesprek met een coördinator aan te vragen indien nodig of gewenst.
 3. De trainersenquête, waarin de trainers aangeven hoe zij het team in het huidige seizoen hebben ervaren en of er dingen opvielen.

 

 

De opzet van de teamindeling gaat vervolgens langs de hoofdtrainers, coördinatoren en het bestuur om er een definitieve klap op te geven. Elk team heeft dit seizoen minimaal een trainer gehad met een trainingsdiploma van de KNHB. De spelers zijn het hele seizoen bekeken, waardoor wij er als AMHC voor kiezen om geen selectietrainingen te houden. Naar inziens van de KNHB en de AMHC zorgt dit alleen voor extra onnodige stress. Verder proberen wij iedereen in te delen in zijn of haar eigen lichting, tenzij het niet uitkomt met de aantallen. Alle keuzes zijn gemaakt in overleg met de commissie hockeyzaken en de bestuursleden hockeyzaken.     

 

Voor seizoen 2023-2024 heeft de AMHC de volgende beleidskeuzes gemaakt:

 1. De jongste jeugd (O8/O9/O10-jeugd) wordt ingedeeld op vriendjes/vriendinnetjes. Dit wordt ook geadviseerd door de KNHB. Elk lid kan via de spelersenquête aangeven bij wie hij/zij graag in het team zou willen volgend seizoen. Wij doen ons uiterste best om dit zo goed mogelijk uit te voeren.
 2. De O12-jeugd wordt gesplitst in 1e jaars (O11) en 2e jaars (O12) teams. Wij zien een groot leeftijdsverschil in de O12-teams ontstaan en zien veel voordelen in deze splitsing. De AMHC ziet veel voordelen in deze splitsing aangezien er een groot leeftijdsverschil in de O12-teams ontstaat en de AMHC denkt hierdoor dat dit het beste bij de missie en visie van de club past. De O12-jeugd valt ook onder de jongste jeugd en daarom vragen we ook de O12-spelers een vriendje op te geven. De AMHC probeert zoveel mogelijk in te delen op leeftijd, beleving en plezier. Bij ongunstige aantallen kan er een mixteam ontstaan. Tot slot is de keuze gemaakt om geen selectieteam (O12-1) te benoemen. De selectietoeslag vervalt hierdoor.
 3. De O14-jeugd wordt gedeeltelijk gesplitst in 1e jaars en 2e jaars O14-teams. De O14-1 is een selectieteam en wordt een combinatie van 1e jaars en 2e jaars. De andere O14-teams zullen ingedeeld worden op leeftijd, beleving en plezier. Bij ongunstige aantallen kan er een mixteam ontstaan.
 4. De O16-jeugd en O18-jeugd worden zoveel mogelijk ingedeeld op de wensen van de spelers. Wij proberen rekening te houden met voorkeuren voor medespelers, maar ook met de persoonlijke ambitie om in een fanatieker team te komen.
 5. De beginnersgroep krijgt een aparte mail waarin zij hun voorkeuren kunnen aangeven. Het indelen in een team is afhankelijk van het oordeel van de trainers over het gewenste niveau en de ruimte in de nieuwe teams.
 6. De hockeyschool krijgt ook een aparte mail waarin zij hun voorkeuren voor een vriendje/vriendinnetje kunnen aangeven.

 

Belangrijke data:

 • Deadline uitschrijven is zondag 30 april 23:59.
 • Op maandag 1 mei staan alle enquêtes open. De link wordt verzonden via de mail en staat op de website.
 • Op zondag 8 mei sluiten de enquêtes en is er geen mogelijkheid meer om via de enquêtes de voorkeuren door te geven.
 • De (optionele) coachgesprekken zullen plaatsvinden tussen vrijdag 12 mei en maandag 15 mei.
 • Op donderdag 1 juni 17:00 zal de voorlopige teamindeling zichtbaar worden na inloggen op www.amhc.nl en in de HC Alkmaar-app.
 • Op donderdag 8 juni 17:00 zal de definitieve teamindeling zichtbaar worden na inloggen op www.amhc.nl en in de HC Alkmaar-app.
 • Op maandag 19 juni gaat het systeem om naar seizoen 2023-2024.

 

 

Vragen kunt u mailen naar [email protected].

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Alkmaarsche Mixed Hockeyclub

Duco Bakker

 
28-4-2023 Algemeen