Wat een zaterdag!

21-11 Nieuws

"Goede morgen Ruud”, het is kwart voor acht. Dus even bijpraten met Ruud voor de drukte uit…

Mijn barouders zijn keurig op tijd. Leuke vaders. De één stort zich op de barista. Één achter de kassa. Alles gaat vlot, na kort oefenen. Dat is maar goed ook, want de eerste teams stromen dan al binnen.

Lekkere muziek erbij uit de speellijst van Ruud…. Dave Brubeck, Nina Simone. Het is net even rustig, als de 2e ploeg van 09.00 tot 13.00 erbij komt. De barista krijgt er een dame bij en de "meneer van defensie”beheert de snoephoek en de limonade.

Dan barst het los! Koud van het veld is de vraag naar koffie en warme chocolade groot. Zo groot!!!

Binnen de kortste keren zijn de kopjes op. Ik loop me het vuur uit de sloffen om het te kunnen bijhouden, halen, wassen,  terugbrengen, halen, wassen terugbrengen. We redden het net. De snoephoek beheerder heeft roots in de horeca. Dat merken we snel. Hij springt bij waar nodig. Je boft als barhoofd met zulke barouders. De barista loopt ondertussen als een tierelier. En dan de choco en choco en…..soms 16 koppen tegelijk mét slagroom. Koppen dus te kort! En de machine gaat nu te langzaam. Ruud haalt pakken choco van beneden en warmt een grote pan. Uitschenken met een kan.

Nog te langzaam. De pakken choco raken ook op. Flesjes uit de vitrinekast erbij… slagroom op!! Ruud haalt er bij AH snel 9 flessen bij;  de barista’s worden creatief: De kannen worden gewarmd met stoom. Ze gaan op een dienblad, kartonnen bekers erbij, slagroom spuit erbij en de waarschuwing! "Beschaafd spuiten en a.u.b. terugbrengen”. Ruud aanschouwt het allemaal met verwondering:  "nog nooit eerder meegemaakt!”.

Dan in alle hectiek:…. Een jongedame is op t veld flauwgevallen. Eenmaal binnen kreunt en rilt ze over haar hele lijf. Defensie in actie! Uit onze complete- EHBO-kist (mooi gesponsord door de apotheker) vist hij er een foliedeken uit. Met nog een cape erover heen knapt ze heel langzaamaan op. (Ze was met een nat trainingspak aan gaan keepen….) Nauwelijks is zij een beetje opgeknapt of nummer 2 komt huilend binnen en dan nummer 3….Nog een foliedeken erbij. Lauwe thee….

Duidelijk zijn de kinderen, de ouders en de coaches nog niet ingesteld op 0 graden!

Maaaarrrr de bar draait een prachtige omzet. Dat nu weer wel! Dank je wel barcrew! 

Een zaterdagochtend verslag met groet van barhoofd Marijke Schouten op 19 november jl.

 
21-11-2023 Algemeen