Scheidsrechtersexamens op maandag 20 maart, 17 april en 8 mei en praktijktrainingen op zaterdag 25 maart en 13 mei

20-2 Nieuws

Wanneer en waar scheidsrechtersexamen?

  • maandag 20 maart 2023, 
  • maandag 17 april 2023 en 
  • maandag 8 mei.

Het examen zal digitaal plaatsvinden om 20.00 uur.

Wie kan zich aanmelden?

Het is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over hockey. Ouders, broers, zussen en overige familie en geïnteresseerden zijn ook van harte uitgenodigd zich in te schrijven.

Hoe bereid ik me voor op het scheidsrechtersexamen?

Voorbereiding op het scheidsrechtersexamen kan zelfstandig via het thuis bestuderen van de e-learning van de KNHB. De link voor deze e-learning wordt u toegestuurd na aanmelding voor het scheidsrechtersexamen.

De spelregels van veldhockey en zaalhockey komen hierin aan bod, de gebaren, de looplijnen van de scheidsrechters en de taakverdeling tussen de scheidsrechters onderling. Ook vindt u hier proefexamens die u kunt maken ter voorbereiding op het examen.

Hoe kan ik mijzelf opgeven?

Je kunt jezelf opgeven door een email te sturen naar [email protected].

Om je te kunnen aanmelden hebben wij wat gegevens van je nodig. Ben je al coach of doe je ander vrijwilligerswerk bij de vereniging, dan hebben we je gegevens waarschijnlijk al en volstaat een mailtje met je voor- en achternaam. Als dat niet zo is dan graag eerst even aanmelden als vrijwilliger. Dat doe je via de knop "lid worden" en dan de optie vrijwilliger kiezen. Als dat gelukt is, graag even een mail met je aanmelding voor het scheidsrechtersexamen. 

En als ik wil gaan fluiten, kan de club mij daar dan in begeleiden?

Na bijna ieder examen organiseert de club een praktijktraining. Je krijgt dan van ervaren (bonds)scheidsrechters handige tips tijdens een wedstrijd op ieder niveau. Dit geldt voor de breedte-teams voor junioren in D, C, B en A, selectieteams en zelfs als scheidsrechter voor de senioren.

Dus heb je net jouw scheidsrechterexamen gehaald, ga je een niveau hoger fluiten of wil je even jouw kennis opfrissen? Leer alles over looplijnen, managen van situaties/coaches/publiek, wél of geen kaarten trekken, hoe samen te werken met een andere scheidsrechter, welke afspraken maak je en nog veel meer. 

De volgende praktijktrainingen zijn op: 

  1. zaterdag 25 maart om 10.00 uur en op
  2. zaterdag 13 mei om 10.00 uur 

 

We verzamelen bij de grote tafel onderaan de tribune.

 
20-2-2023 Arbitrage