Scheidsrechtersexamen en praktijktraining

31-10 Nieuws

Wanneer en waar scheidsrechtersexamen?

  • donderdag 3 november 2022, 
  • woensdag 7 december 2022 en 
  • maandag 23 januari 2023.

Het examen zal digitaal plaatsvinden om 20.00 uur.

Wie kan zich aanmelden?

Het is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over hockey. Ouders, broers, zussen en overige familie en geïnteresseerden zijn ook van harte uitgenodigd zich in te schrijven.

Hoe bereid ik me voor op het scheidsrechtersexamen?

Voorbereiding op het scheidsrechtersexamen kan zelfstandig via het thuis bestuderen van de e-learning van de KNHB. De link voor deze e-learning wordt u toegestuurd na aanmelding voor het scheidsrechtersexamen.

De spelregels van veldhockey en zaalhockey komen hierin aan bod, de gebaren, de looplijnen van de scheidsrechters en de taakverdeling tussen de scheidsrechters onderling. Ook vindt u hier proefexamens die u kunt maken ter voorbereiding op het examen.

Hoe kan ik mijzelf opgeven?

U kunt uzelf opgeven door een email te sturen naar [email protected].

Om u te kunnen aanmelden hebben wij uw volledige naam, adres, emailadres, geboortedatum en de gewenste examendatum nodig.

En als ik wil gaan fluiten, kan de club mij daar dan in begeleiden?

Na ieder examen organiseert de club een praktijktraining. Je krijgt dan van ervaren (bonds)scheidsrechters handige tips tijdens een wedstrijd op ieder niveau. Dit geldt voor de breedte-teams voor junioren in D, C, B en A, selectieteams en zelfs als scheidsrechter voor de senioren.

Dus heb je net jouw scheidsrechterexamen gehaald, ga je een niveau hoger fluiten of wil je even jouw kennis opfrissen? Leer alles over looplijnen, managen van situaties/coaches/publiek, wél of geen kaarten trekken, hoe samen te werken met een andere scheidsrechter, welke afspraken maak je en nog veel meer. 

De volgende praktijktraining is op: 

zaterdag 5 november om 10.00 uur 

We verzamelen bij de grote tafel onderaan de tribune.

 
31-10-2022 Arbitrage