Een bericht van het Arbitrageteam

7-10 Nieuws

Spelregelavonden 
Wij kijken terug op een succesvolle spelregelavond voor de Jongste Jeugd (3-, 6- en 8-tallen) op dinsdag 5 oktober en voor de 11-tallen op woensdag 6 oktober jl..

Om ook andere ouders van de 3-, 6- en 8-tallen in de gelegenheid te stellen om meer te leren over de hockeyregels voor hun kinderen, herhalen wij deze avond op dinsdag 19 oktober as..
Omdat je niet als scheidsrechter in het veld staat, leggen we uit hoe je als spelbegeleider samen met je kind bijvoorbeeld leert wat je moet doen bij overtredingen en ouders die overal wat vinden.
Als je namelijk nu al begint om de spelregels te leren, zul je ervaren dat het minder spannend is dan je denkt.
Inloop is vanaf 19:45 uur en het duurt tot ca. 21.30 uur.
Graag vooraf aanmelden via [email protected]

Feedback- & meekijksessies 
Aanstaande zaterdag 9 oktober lopen leden van het arbitrageteam rond bij de Jongste Jeugd om in de praktijk feedback en uitleg te geven. Waar kun je het beste lopen? Hoe maak je afspraken wanneer je spelplezierbevordende maatregelen inzet om de scores niet te veel uit elkaar te laten lopen? Hoe herken je overtredingen en hoe los je dat vervolgens op? Allemaal thema’s waar wij je mee gaan helpen.

Wedstrijd MA1
Om 12:25 uur is de wedstrijd MA-1 AMHC tegen MA-1 Ommoord (Rotterdam) uitkomende in de subtopklasse en kun je meekijken hoe Bram Schoonewil en Vincent Smit fluiten. Vanaf het dijkje geeft Maurice Laarhoven (die mensen opleidt tot CS+) commentaar op wat hij de scheidsrechters ziet doen, juist niet doen, waar ze lopen en staan bij strafcorners, hoe ze overleggen, hoe ze omgaan met lastige situaties en meer.

Oefenwedstrijden
Eind oktober worden oefenwedstrijden ingepland voor MC1. Tijdens deze potjes kunnen we scheidsrechters met fluitervaring bij bijvoorbeeld D-teams (11-tallen) laten kennismaken met het fluiten bij een selectieteam. Uiteraard samen met een ervaren CS+ of Bondsscheidsrechter en ook als toeschouwer krijg je commentaar op de wedstrijd door één van de leden van het arbitrageteam. Info volgt later.

Vincent Smit

 
7-10-2021 Arbitrage