Van de voorzitter - de les na anderhalf jaar Corona

15-6 Nieuws

Het hockeyseizoen loopt op zijn einde en wat is het een raar seizoen geweest! Toch heeft de club op volle toeren gedraaid! Er is door onze technische staf en trainers enorm hard gewerkt om iedereen een mooi en gevarieerd hockeyprogramma aan te bieden en wij zijn enorm trots op wat wij in deze bijzondere tijden toch voor elkaar hebben gekregen met zijn allen! Het aantal complimenten en positieve reacties van kinderen en ouders is niet meer op de vingers van twee handen te tellen.

Wij hebben meerdere dingen geleerd afgelopen jaar, maar 1 ding staat als paal boven water. Afgelopen seizoen is dat het ons nog duidelijker is geworden wat nu ECHT belangrijk is voor de club: onze leden in plezier en verbinding laten bewegen. Niets meer en niets minder. Het was zo fijn om te ervaren hoe blij kinderen waren dat ze weer mochten trainen, dat dit echt naar meer smaakt. Als bestuur hebben wij met name dit als uitgangspunt gebruikt om de afgelopen periode de missie en visie van de AMHC scherper te formuleren.

Deze hernieuwde missie en visie zijn opgenomen in nieuw hockeybeleid en uit zich in investeringen in kwaliteit en uniformiteit van trainingen, mentale ontwikkeling naast hockeyontwikkeling, opleiden van trainers en coaches, ruimte voor ambitie bij ALLE spelers, coaches en scheidsrechters. Zo zijn er de afgelopen periode enkele pilots gedraaid om te kijken hoe wij kunnen verbeteren en innoveren in bijvoorbeeld ons trainingsaanbod. Deze pilots zullen worden geëvalueerd en vertaald worden in ons nieuwe beleid.

Mooie, ambitieuze plannen gaan alleen verwezenlijkt worden als er een goede, strakke en solide organisatie achter zit; er moet een organisatie staan dit het nieuwe beleid kan dragen. Een duidelijk proces met een eveneens zo duidelijke richting en doelen. Dit betekent dat dus ook dat de organisatie opnieuw ingericht wordt. Er zit zoveel energie in de club, de truc is om deze energie te vangen in een goede organisatie, zodat we met z’n allen dezelfde kant op gaan!

Al met al hebben wij behoorlijk wat te doen en is er inmiddels sprake van een serieus project. Dit project doen wij er niet "maar even bij”, het is enorm belangrijk dat dit degelijk, voortvarend en professioneel wordt aangepakt om te zorgen dat wij het tempo er inhouden waardoor zowel de nieuwe organisatie als het nieuwe beleid zo snel mogelijk staat. We zullen jullie daarbij zoveel als mogelijk op de hoogte houden van de voortgang!

Zoals gezegd, wij verwachten dat wij volgend seizoen weer "los” mogen. Wat verlangen wij naar een vol complex waarbij wij ongelimiteerd supporters en bezoekers kunnen ontvangen genietend van al het moois dat onze club te bieden heeft. Als we weer mogen, beginnen we met een knal: de welkom terug barbecue en een mooi openingstoernooi!

Geniet van het mooie weer en van de mooie sportzomer!

Namens het bestuur,

Ian Spoelstra

Voorzitter

 
15-6-2021 Van de voorzitter