Funkey en Hockeyschool: een succesverhaal in Corona Tijd!

9-11 Nieuws

Hockey is jong geleerd en oud gedaan. Om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met het spelletje, biedt AMHC voor de 4-5 jarigen Funkey. Het doel van Funkey is terug te vinden in de naam: FUN in goed leren bewegen is KEY. Hierbij gaat het om meer dan alleen hockeyen. Daarnaast biedt de club voor kinderen van 6 jaar de Hockeyschool aan. 

Elke zondagochtend (van 9:30 – 10:30) staat er een team klaar van 12 enthousiaste trainers, en sommigen komen al uit de D-jeugd, die de allerkleinsten op spelenderwijs laten kennis maken met hockey en bewegen. 

Inmiddels doen er 58! enthousiaste kinderen mee met de Funkey en de hockeyschool. Onder leiding van Brecht Bakker en Marieke Wildschut staat er elke week weer iets anders op het programma zodat de trainingen leuk en interessant blijven. 


De trainingen starten altijd met een gezamenlijke inloop, bijvoorbeeld verschillende vormen van tikkertje. Hierna worden de kinderen ingedeeld in groepjes en verdeeld over de trainers. Na 10/15 minuten is er een doorwisseling naar de volgende oefening. Elke week zijn er nieuwe oefeningen, maar een vaste oefening is het partijtje.

De partijtjes zorgen ervoor dat de kinderen alvast leren hoe ze in team verband moeten spelen. Hockey is uiteindelijk een teamsport. Er wordt de kinderen geleerd dat het leuk is samen sport te beoefenen en dat je door oefenen alleen maar beter wordt. De partijtjes zijn een voorbereiding voor de uiteindelijke doorstroming naar een F-team. 

Voor ouders is de Funkey en Hockeyschool een manier om herinneringen op te halen uit hun eigen hockeyjeugd. Voor hen hebben we goed nieuws, want wij gaan trainingen verzorgen voor de ouders, tijdens de Funkey en Hockeyschool. Onder begeleiding van enkele ervaren trainers kan je zelf ook leren spelen of gewoon die oude herinneringen naar boven halen en gezellig mee trainen! Helaas moeten jullie hiervoor nog wel even wachten....... Maar mocht je toch staan te trappelen en interesse hebben, meld je dan even aan via [email protected]

Denk jij dat de Hockeyschool of Funkey ook iets is voor jouw kind, mail dan even naar [email protected] of [email protected].

Namens de CommunicatieCie,

Floor

 
9-11-2021 Hockeyschool