Hockeyweekend II: COVID stijl

29-10 Nieuws

Beste AMHC leden,

 

Afgelopen weekend was het eerste alternatieve hockeyweekend na de herfstvakantie in de nieuwe COVID stijl. Ik zag heel veel gelukkige hockeyende kinderen en volgens mij is de opzet van onderlinge potjes wel geslaagd.

 

Wat me echter ook opviel was de hoeveelheid begeleiders van de jeugdteams. Dat oversteeg nog wel eens de verwachte 2 mensen (spelbegeleider en coach). Kennelijk hebben sommige teams een enorme professionaliseringsslag gemaakt en is de begeleiding uitgebreid met fysiotherapeuten, verzorgers, haptonomen, diëtisten, video analisten en wat al niet meer. Het moge duidelijk zijn, dat ik dit enigszins gekscherend opschrijf. Feit is wel, dat we hebben moeten constateren, dat er teveel ouders op het complex waren afgelopen zaterdag.
Dit is natuurlijk niet de bedoeling en druist in tegen de COVID19 maatregelen die nog steeds van kracht zijn en - helaas - dat ook nog wel een tijdje zullen blijven.

 

Ik wil nogmaals benadrukken, dat het bestuur als standpunt heeft, dat wij graag kinderen zoveel mogelijk willen laten hockeyen en laten bewegen.
Ik wil daarom een beroep doen op jullie allen om voorzichtig te zijn met de creatieve oplossingen en het aantal aanwezige ouders echt te beperken tot de noodzakelijke aantallen.
Als er een controle komt van wild enthousiaste BOA’s en zij constateren dat wij niet voldoen aan de COVID-19 maatregelen, is het vrij snel afgelopen met de pret.

 

Nu begrijp ik heel goed, dat jullie graag op ons complex willen zijn.
Welnu, daar heb ik  een oplossing voor. Wij zoeken ouders, die ons willen helpen met het reilen en zeilen op de zaterdag en zondag. Lijkt mij een win/win. Je kan je kind legitiem zien spelen én je helpt de club er ook nog mee. Heb je interesse, neem dan even contact op met Ruud.

 

Wij kijken uit naar het 2e weekend en hopen dat onze kinderen leuk kunnen blijven spelen.

 

Namens het bestuur,

 

Ian Spoelstra

Voorzitter

 
29-10-2021 Van de voorzitter