Sproei-installatie van Veld 2 is vernieuwd

27-10 Nieuws

Na jaren getob met het sproeisysteem van veld 2, heeft Alkmaar Sport het veld nu voorzien van dezelfde sproeiers als veld 1.

De oude pop-up sproeiers waren erg kwetsbaar en kwamen vaak niet omhoog, omdat ze kapot waren of omdat er spullen bovenop geplaatste waren. Ook de afstelling was vaak een probleem, zodat er van alles nat werd behalve het veld. Het systeem werd dan ook niet vaak gebruikt.


Het nieuwe systeem is hoger geplaatst en dat heeft als voordeel, dat men er niet gauw meer iets op zet. Maar het nadeel is, dat het meer wind vangt en dat is weer van invloed op het sproeibereik en de richting. Net als bij veld 1.

Ik stel de sproeiers meestal af op een westen wind. Maar dat betekent, dat een straffe wind uit een andere richting het sproeipatroon kan beïnvloeden. Ga er dan niet met de hockeystick tegenaan slaan. Daardoor gaat vaak de kunststof sproeinozzle kapot en het helpt toch niet.

Wat wel helpt: trapje erbij en de veerringen verdraaien, zodat het aanslag- en keerpunt veranderd wordt. Niet moeilijk maar je moet het even weten.

Bijdrage van Maarten Waardenburg
Foto en filmpje van Ruud Barsingerhorn

 
27-10-2021 Algemeen