KNHB Nieuwsbrief - 11 september 2020

11-9 Nieuws

Succes maken we samen!
KNHB Verenigingsnieuwsbrief
 

 

We zijn weer begonnen!
Afgelopen weekend zijn de competities gestart en zo goed als alle wedstrijden zijn gespeeld. Een groot compliment voor alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om de coronaprotocollen en -regels na te leven op de verenigingen. Het blijft echter belangrijk dat alle hockeyers en bezoekers zich ook houden aan de gedragsregels. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we kunnen blijven hockeyen.

 

 
Samenvatting Algemene Vergadering
Op 9 september vond de eerste AV van dit jaar plaats. De vergadering was eerder uitgesteld door de actuele situatie rondom het coronavirus en vond om die reden dan ook online plaats. Gelukkig werden veel verenigingen ook in deze digitale setting vertegenwoordigd!
 
 
Strategische Visie 2026
Trots presenteerden we tijdens de Algemene vergadering de Strategische Visie 2026: Nederland Hockeyland. Gemaakt samen met verenigingen en andere betrokkenen. De nieuwe strategie bevat drie hoofdthema's en vijf kritische succesfactoren om de ambitie 2026 mogelijk te maken.

 
Poll Verenigingsmonitor
In 2018 is de KNHB gestart met de Verenigingsmonitor, een terugkerend vergelijkend onderzoek onder hockeyverenigingen in Nederland. Sinds de start hebben 199 verenigingen (62% van alle verenigingen) de verenigingsmonitor ingevuld. Zij kunnen daarom inloggen in het Benchmark Dashboard met waardevolle inzichten. Door het invullen van een poll help je ons inzicht te krijgen in de redenen en motivaties van verenigingen om wel of niet aan de slag te gaan met de Verenigingsmonitor.
 
Stand van zaken Zaalhockey
De KNHB ontvangt de laatste paar dagen vragen van verenigingen over de invloed die het coronavirus heeft op de zaalhockeycompetitie. De start van de zaalcompetitie staat gepland in december 2020. De KNHB heeft sinds de zomer contact met de overheid, andere sportbonden (waaronder de zaalsporten) en NOC*NSF over dit onderwerp.

In de week van 14 september verwachten we meer informatie te kunnen geven over de zaalhockeycompetitie seizoen 2020-2021. Alle vragen die tot nu toe zijn gesteld, zijn genoteerd. De antwoorden op die vragen nemen we op dat moment mee.

 
Stijging aantal rookvrije hockeyverenigingen
Afgelopen jaar is het draagvlak voor een rookvrij sportterrein onder hockeyverenigingen verder toegenomen. Sinds april 2019 zijn nog eens 44 verenigingen rookvrij geworden. Landelijk is 68% van alle hockeyverenigingen nu rookvrij. Benieuwd naar de aantallen in jouw regio?

 
Webinars Gezonde Sportomgeving
Een gezonde omgeving waar je lekker en gezond kunt eten, waar geen overmatig alcohol wordt gedronken en je geen last hebt van rook. Hoe pak je dit als vereniging aan en hoe zorg je voor voldoende draagvlak? Op 24 september en 1 oktober organiseert de KNHB twee online sessies over dit thema. Ook aan de slag met een gezonde sportomgeving? Meld je snel aan!

 
Lancering Hockey Foundation
De KNHB heeft haar jarenlange, succesvolle samenwerking met Rabobank met maar liefst tien jaar verlengd. We intensiveren het partnerschap en starten samen de Hockey Foundation. Een uniek initiatief waarmee we de sport nog toegankelijker willen maken, voor iedereen. Doel is om in de komende tien jaar 30 nieuwe hockeyclubs op te richten, zodat nog eens 10.000 kinderen in verenigingsverband kunnen sporten.

 
SportStroom en KNHB gaan samenwerken
SportStroom en de KNHB zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Hiermee geven we invulling aan de ambitie om alle hockeyverenigingen in Nederland te verduurzamen. SportStroom gaat helpen verenigingen te stimuleren om met behulp van subsidies over te gaan tot een energiescan en te komen tot een plan van aanpak voor energiereductie en de uitvoer daarvan. Op onze site lees je welke mogelijkheden de samenwerking jouw vereniging biedt.

 
KNHB en adidas presenteren nieuwe wedstrijdtenues Nederlands Elftallen
Dinsdag 8 september hebben de KNHB en adidas het nieuwe thuis- én uittenue voor de Nederlandse Elftallen gepresenteerd. De nieuwe tenues worden voor het eerst gedragen tijdens de dubbele FIH Pro League-ontmoetingen op 27 & 29 oktober tegen Groot-Brittannië.

De gehele KNHB-collectie is nu ook voor fans beschikbaar in de officiële Oranje Fanshop van KNHB sponsor HockeyDirect.

 
 
 
 
 
 
 
 
11-9-2020 Algemeen