Van de voorzitter - september 2020

4-9 Nieuws

Nog heel even en dan mogen we na een half jaar stilstand competitiehockey gaan spelen. Tuurlijk, de meesten onder ons trainen al een paar weken en spelen oefenwedstrijden. Maar potjes voor ''het echie'' spelen blijft toch het leukste.
Wat hebben we het gemist en wat hebben we er ongelofelijk veel zin in.

Toch is het anders…Corona is er nog steeds en beheerst voor een groot deel ons doen en laten. Wij moeten veel maatregelen nemen om te zorgen, dat we zaterdag van start kunnen.
Afgelopen weekend hebben we mogen oefenen hoe het is om wedstrijden te spelen onder een COVID-19 protocol en vanaf zaterdag zal een versie 2.0 van dit protocol van kracht zijn. Wat vanaf zaterdag bijvoorbeeld nieuw zal zijn is een verplichting tot registratie als je het complex betreedt, onafhankelijk of je komt hockeyen, fluiten of kijken.

Verplichte registratie is niet de enige maatregel, die wij moeten hanteren onder COVID protocol. Stel je daarom goed op de hoogte van alle berichten, die wij delen op website, app en e-mail. Want hoe vervelend ook, de maatregelen zijn nodig om te zorgen dat wij het seizoen kunnen afmaken en daar hebben wij ieders hulp en gezond verstand bij nodig!

Net als andere verenigingen heeft het bestuur besloten om hockey centraal te stellen: wat voor ons het belangrijkste is, is dat de leden in het algemeen, maar onze jeugdleden in het bijzonder, op een veilige en verantwoorde manier lekker kunnen hockeyen, buiten kunnen zijn en plezier kunnen hebben. Teamlunches na de wedstrijd, teamuitjes en dergelijke hebben op dit moment geen prioriteit. Hockey staat centraal!

Dat is lastig, moeilijk en extreem ongezellig, maar dat is even niet anders.
Hoe moeilijk het wel niet is om je aan de afspraken te houden, heeft uw bloedeigen voorzitter al aan den lijve ondervonden; vorige week had ik dus mijn eigen Grapperhausje… Zo enorm niet handig en slim van mij, maar wie vrij van zonden is, werpe de eerste steen.

Per week, nee per dag zoeken wij naar de beste werkwijze voor op de club en wij gaan elke week evalueren om te kijken hoe het is gegaan om te kunnen beoordelen wat niet en vooral wel werkt en om te kunnen vaststellen waar verbeteringen moeten worden aangebracht.
Eén ding weet ik nu al zeker: we moeten dit samen doen en we hebben iedereen nodig om het voor iedereen zo prettig mogelijk te laten zijn op ons complex, ondanks de bizarre omstandigheden en noodzakelijke maatregelen.

Gelukkig is er ook ander – goed – nieuws en dat is, dat wij de afgelopen periode een aantal mensen hebben zien opstaan, die zich realiseren, dat wij samen de club dragen en dat wij met z’n allen de club verder moeten brengen. Dat kan een bestuur niet alleen!
Zo is binnen recordtijd een communicatie-commissie geïnstalleerd en is nu een clubje toegewijde vrijwilligers de haalbaarheid van LED verlichting aan het onderzoeken. De hoeveelheid energie, die hierbij vrijkomt, is indrukwekkend, roerend en gééft enorm veel energie. En weet je…als we het met z’n allen doen, dan is het ook echt leuk!

Ondanks de rare situatie waarin wij zitten, ondanks dat er een aantal nieuwe regels zijn waar we ons aan moeten houden en ondanks dat wij (nog steeds..) niet weten hoe het zich gaat ontwikkelen en of en wanneer het normale leven weer begint, dit weekend gaan we weer ECHT hockeyen! 
Namens het bestuur wens ik iedereen heel veel plezier! 

Ian Spoelstra

Voorzitter AMHC Alkmaar

 
4-9-2020 Van de voorzitter