KNHB Nieuwsbrief - 31 maart 2020

1-4 Nieuws
online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
31 maart 2020
 
Update 31 maart 2020 
KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Op basis van de vandaag gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.

Competities
De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is - in beschikbare wedstrijddagen gemeten - niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Op die manier willen we hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven. Daar zetten we nu onze energie, kennis en creativiteit op in. Zodra we de mogelijkheden concreet in kaart hebben, volgt een update aan alle verenigingen.
 
Op dit moment gaat het er echter vooral om er gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. We rekenen daarom op het begrip van alle hockeyers en verenigingen en hopen dat iedereen richting de zomer alsnog met veel plezier op de verenigingen terecht kan.

Maatregelen verlengd tot en met 28 april
Voor de volledigheid wijzen we je er op dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen en clubhuizen gesloten) van kracht blijven en verlengd zijn tot en met 28 april.
 
Voor de verenigingsfunctionarissen hebben we een overzicht met veelgestelde vragen opgesteld. Met specifieke vragen kun je ook terecht bij je accountmanager. Competitiegerelateerde vragen kun je sturen aan [email protected] of aan het districtskantoor. We vinden het belangrijk daarbij te benadrukken dat er op dit moment niet meer informatie beschikbaar is met betrekking tot het verloop van de Competitie 2019-2020 dan hierboven vermeld.
 
naar update
Facebook Twitter LinkedIn
Veelgestelde vragen
De KNHB ontvangt op dit moment van verenigingen veel vragen over bijvoorbeeld de financiën en accommodatie. Wat zijn de financiële gevolgen voor mijn vereniging en krijgen we compensatie? Moeten we trainers doorbetalen? Hoe moeten we omgaan met het aanhouden van de voorraden en mogen er vrijwilligers of externe partijen op het park komen voor onderhoud van de velden? We hebben de veelgestelde vragen op onze site aangevuld met antwoorden op deze en veel andere vragen. Check deze lijst regelmatig want we vullen hem dagelijks aan met nieuwe vragen.   
veel gestelde vragen
Facebook Twitter LinkedIn
Noodloket ondernemers ook voor sportverenigingen
Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis is het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemers, ook ondernemers actief in de sport, kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het coronavirus.

Besloten is dat ook sportverenigingen en -stichtingen onder bepaalde voorwaarden via het Noodloket een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro kunnen ontvangen. Op onze site lees je hoe je de aanvraag van de Tegemoetkoming schade COVID-19 (Noodloket) kunt voorbereiden.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Hoe organiseer je in deze periode een ledenvergadering? 
Veel verenigingen zijn gewend de komende periode een ledenvergadering (ALV) te organiseren. De huidige maatregelen maken het echter onmogelijk fysiek met grote groepen bij elkaar te komen. De KNHB is in overleg met NOC*NSF en De Nederlandse Associatie over welke mogelijkheden er in de regelgeving zijn voor het organiseren van een digitale vergadering, het eventueel uitstellen van de vergadering of wellicht het aanpassen van de regelgeving voor noodsituaties.

Op onze site wordt in een kennisartikel de huidige situatie beschreven. Bij dit artikel hebben wij ook een overzicht toegevoegd met antwoorden op veelgestelde vragen over de ALV .
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Blijf op de hoogte!
Op onze site plaatsen we regelmatig updates over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport en we vullen de lijst met veelgestelde vragen aan. Blijf op de hoogte en check de updates regelmatig!
ga naar updates
 
  
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden
 
1-4-2020 Algemeen