KNHB Nieuwsbrief - 20 maart 2020

23-3 Nieuws
online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
20 maart 2020
 
Veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport
Mag je in kleine groepen trainen? Wanneer begint de competitie weer? Hoe gaan we om met onze betaalde krachten? Dit zijn slechts een paar vragen die de KNHB afgelopen periode ontving van verenigingen. Op onze site geven we antwoord op veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport.  
veelgestelde vragen
Nederlandse sport vraagt kabinet en gemeenten om steun
De sportwereld schat op dit moment de negatieve financiële impact van de genomen maatregelen voor de Nederlandse sportsector op 950 miljoen euro in de periode tot en met de zomer. NOC*NSF doet met en namens de Nederlandse sportsector een oproep aan het kabinet om samen met de sport wat te doen aan de consequenties voor de sportwereld en hier een noodfonds voor in te richten. Zodat de sport ook in de toekomst haar unieke maatschappelijke rol in Nederland kan blijven vervullen. 
lees meer
Wat gebeurt er met de competitie?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om aan te geven hoe en wanneer wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is bijvoorbeeld afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. De situatie wijzigt op dit moment per dag. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.
lees meer
Hoe blijf je fit zonder hockey?
Samen met Marc Jansen, de kracht- en coördinatietrainer KNHB jeugdselecties hebben we een trainingsprogramma gemaakt waarmee hockeyers thuis fit kunnen blijven. Het programma bestaat uit drie trainingen in de week. Elke training is opgebouwd uit vier onderdelen: interval, coördinatie, kracht en blessurepreventie. Je vindt het trainingsprogramma en de video’s op hockey.nl.
lees meer
Blijf op de hoogte!
Op onze site plaatsen we regelmatig updates over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport en we vullen de lijst met veelgestelde vragen aan. Blijf op de hoogte en check de updates regelmatig!
ga naar updates
 
  
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden
 
23-3-2020 Algemeen