AMHC 4 VP breed 2 IMG_8686.jpg AMHC 5 VP breed tribune 2 IMG_8659.jpg AMHC 6 VP breed tribune IMG_8658.jpg DSCF6632 VP breed.JPG IMG_9791 VP breed.jpg IMG_9792 VP BREED TEKST.jpg M8E-1 DSC_0087 VP 2.jpg P5144831 VP breed.jpg
Senioren

Jeugd


Aanvullende toelichting tav. de omhoog geslagen bal
12-9  | 
Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de Spelregelcommissie alle districten in Nederland gebriefd en daarbij de bondsarbitrage afspraken toegelicht. Graag sturen wij jullie een aanvullende toelichting ten aanzien van de omhoog geslagen bal.

In de bondsarbitrage afspraken staat dat de omhoog geslagen bal altijd wordt beoordeeld op gevaar en/of opzet. We lichten daar niet specifiek toe waar de spelhervatting genomen dient te worden. Tijdens de mondelinge briefings hebben wij hier wel bij stil gestaan, maar hier hebben wij een verkeerde toelichting bij gegeven. Graag lichten wij e.e.a. toe wat zal bijdragen aan het wegnemen van de onduidelijkheid.

De spelhervatting wordt genomen daar waar de bal is gespeeld en niet daar waar de bal gevaarlijk is geworden. In het internationale reglement is dit geschreven als ‘The penalty is awarded where the action causing the danger took place’. In het Nederlandse reglement is dit vertaald naar ‘De straf wordt opgelegd op de plaats waar het gevaarlijk spel ontstond’.
 
Tijdens de briefing is dit anders besproken, maar dat was dus onjuist. Daarmee is er dus geen interpretatiewijziging ten aanzien van de omhoog geslagen bal en is er geen wijziging t.o.v. voorgaande seizoenen.

Onze excuses voor de verwarring!

Delen
 
 

 
 
terug naar vorige scherm