AMHC 1 VP Website gala 2019 (002).png AMHC 4 VP breed 2 IMG_8686.jpg AMHC 5 VP breed tribune 2 IMG_8659.jpg AMHC 6 VP breed tribune IMG_8658.jpg DSCF6632 VP breed.JPG IMG_9791 VP breed.jpg IMG_9792 VP BREED TEKST.jpg M8E-1 DSC_0087 VP 2.jpg P5144831 VP breed.jpg
Senioren

Jeugd


Column van de voorzitter - januari 2019
24-1  | 

Het is behoorlijk stil aan de Olympiaweg 12. Dit zijn de maanden, dat de meeste teams zich verplaatsen naar de zaal. Soms gerenommeerde zalen met een rijke historie in Haarlem, Amstelveen of Amsterdam, maar meestal muffige hallen op obscure industrieterreinen. Roerend in het bekertje sporthalkoffie, waar de lucht van de rubberen vloer en bezwete lichamen in is gaan zitten, kan je dan intens verlangen naar een kopje echt goede koffie, gebrouwen met ons sjieke koffiemachien,  die je dan op ons fantastisch mooie terras, genietend van de lentezon opdrinkt.

Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof er naast het zaalhockey weinig tot niets gebeurt op de AMHC, echter niets in minder waar. Plannen worden gesmeed, oefenwedstrijden worden gepland en er vindt onderhoud plaats aan het clubhuis, soms waarneembaar, soms wat minder goed waarneembaar. Onder andere Maarten en Ruud doen wat ze het hele jaar doen: veel uren steken in de club. Alles wordt in gereedheid gebracht voor een flitsende start van de tweede seizoenshelft, de leukste helft van het veldseizoen naar mijn bescheiden mening.

Het bestuur kijkt nog verder vooruit, namelijk naar volgend seizoen. Wij hebben de ambitie om de komende jaren het niveau van hockeyen een impuls te geven en we zijn nu al aan het inventariseren wat hier nodig voor is. Overigens willen we bij ALLE teams het niveau een boost geven, dus selectie- en breedte-teams, recreatie en prestatie. Wij zien het als verantwoordelijkheid van de club om iedereen, die bij Alkmaar komt hockeyen, in staat te stellen goed te leren hockeyen, onafhankelijk van het eigen ambitieniveau. En het leuke is, dat als je veel jeugdteams hebt waar goed wordt gehockeyd, dit terug is te zien bij de seniorenteams.

Om zo ver te komen, hebben wij een aantal plannen op stapel. Sommige innovatief en vernieuwend, enkele wat minder sexy, maar hoognodig. Deze minder sprankelende,  maar noodzakelijke punten zijn nodig om een goed fundament te bouwen, waarop wij als club een stevig (hockey-)huis kunnen bouwen. Dus daar gaan wij als bestuur op zeer korte termijn mee aan de slag.
Denk bijvoorbeeld hierbij aan een andere inrichting van de interne organisatie met al de taken en verantwoordelijkheden die hier bij te verzinnen zijn. Van het indelen van de teams en het plannen van de wedstrijden, het tijdig beantwoorden van vragen die per e-mail binnenkomen, tot aan het betalen van facturen aan leveranciers. Niet allemaal even spannend, wel allemaal heel belangrijk.

En waarde lezer, u voelt hem al een klein beetje aankomen: hier zijn vrijwilligers voor nodig. Het dient gezegd, de club zit niet heel ruim in de vrijwilligers en de komende maanden zullen wij dan ook gebruiken om de leden en ouders van leden te vragen om te helpen om met de club de volgende stap te maken. Het aardige van clichés is dat ze meestal waar zijn en dit geldt zeker voor de klassieker "vele handen maken licht werk”. 
Twee licht prikkelende overwegingen die ik mee wil geven in dit kader:

 

  • Mensen die vrijwilligerswerk doen, zijn meestal mensen die al genoeg te doen hebben, maar door een flexibele instelling het wel weten te regelen.
  • Mensen die zeggen het te druk te hebben om iets voor de club te doen, zeggen eigenlijk dat vrijwilligers niet zo veel te doen hebben.

 

Zoals mijn oude coach Kees Koppelaar zei: "wie de schoen past, zet hem in z’n kassie”….

Ik kijk uit naar een kopje koffie op ons zonovergoten terras…

Tot dan!

Ian Spoelstra

Voorzitter AMHCDelen
 
 

 
 
terug naar vorige scherm