AMHC 4 VP breed 2 IMG_8686.jpg AMHC 5 VP breed tribune 2 IMG_8659.jpg AMHC 6 VP breed tribune IMG_8658.jpg DSCF6632 VP breed.JPG IMG_9791 VP breed.jpg IMG_9792 VP BREED TEKST.jpg M8E-1 DSC_0087 VP 2.jpg P5144831 VP breed.jpg
Senioren

Jeugd


KNHB Nieuwsbrief - 5 oktober 2017
5-10  | 
Kunnen 50-plussers al terecht op jouw vereniging? online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
5 oktober 2017
 
Fithockey voor 50-plussers: een kans voor verenigingen
Samen met NOC*NSF en verschillende sportbonden zet de KNHB zich al jaren in om een divers beweegaanbod te implementeren bij hockeyverenigingen. We constateren dat het aantal mensen in de leeftijdsgroep 50+ stijgt. Zij bewegen nog graag en zoeken vaak een combinatie met het onderhouden van sociale contacten. Naast de verschillende hockeycompetities, is Fithockey een leuke en laagdrempelige hockeyvorm voor 50-plussers. Steeds meer verenigingen starten met Fithockey. Wil je op jouw vereniging het Fithockey introduceren? Neem dan een kijkje op de website voor praktische tips, een digitaal stappenplan en het verslag van het 10de fithockeytoernooi om een beetje sfeer te proeven. De komende weken organiseert NOC*NSF nog op enkele locaties de workshop Kansen van 50plussport en samenwerking. Deelnemers krijgen tijdens deze workshop vernieuwde inzichten over de specifieke doelgroep 50+ en wisselen ervaringen uit met andere verenigingen. 
lees meer
Phishing: ook verenigingen moeten op hun hoede zijn
De KNHB waarschuwt verenigingen voor phishing e-mails die steeds persoonlijker van aard worden. Zo lijkt het er in een dergelijk phishing bericht bijvoorbeeld op dat een medebestuurslid de penningmeester verzoekt een factuur te betalen. Het e-mailadres van de afzender is dan echter gewijzigd van voorzitter[@]deverenigingsnaam.nl naar bijvoorbeeld voorzitter[@]email.com (de extensie van de e-mail is dan dus niet de verenigingsnaam).

Let met name in de afhandeling van financiële e-mailberichten dus goed op of de afzender en het reply-adres wel correct zijn. Klik ook nooit zomaar op een link in een e-mail van een onbekende afzender en let tot slot op een correcte zinsopbouw van de e-mail. Phishing berichten bevatten meestal foutief taalgebruik of vreemd opgebouwde zinnen.

Oproep
Updaten contactgegevens verenigingsfunctionarissen
Met de wisseling van een seizoen zijn er vaak ook veranderingen in de bezetting van de verschillende (vrijwilligers)functies van de vereniging. Om ervoor te zorgen dat de afdelingen van de KNHB zoveel mogelijk met de juiste persoon in contact komen en je geen informatie misloopt, is het van belang om de contactinformatie van de verenigingsfunctionarissen regelmatig te controleren en waar nodig te updaten. Vraag de commissies binnen de verenigingen om veranderingen door te geven en zorg dat dit aangepast wordt in LISA of Allunited. We hebben hiervoor een instructie geschreven.
lees meer
Overig nieuws
Presentaties Technisch Kader & Medisch Congres staan online
Op 19 augustus vond het Technisch Kader & Medisch Congres plaats. De presentaties zijn nu beschikbaar en te downloaden van de website. Goed om terug te lezen, maar deel deze informatie vooral ook met de technisch manager, technische commissie, trainers en coaches en medische staf van jouw vereniging.
Agenda
6-8 OKT
EHL Round 1
Tijdens deze ronde van de EHL komt H.C. Bloemendaal twee keer in actie: tegen de Engelse club Wimbledon en het Oostenrijkse SV Arminen. Lees meer.
7-13 OKT
Week van de Scheidsrechter
"Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Hoe zet jouw vereniging de scheidsrechters in het zonnetje? Lees meer.
13/14 OKT
Play-off wedstrijden ABC-jeugd vervolgcompetities
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017 worden in alle districten play-offs gespeeld om plaatsing voor de vervolgcompetities, waaronder de landelijke jeugdcompetities. Lees meer.
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:

Delen
 
 

 
 
terug naar vorige scherm
-->