algemeen.jpg algemeen2.jpg arbitrage.jpg dames1.jpg gezondheid.jpg heren1.jpg jongstejeugd.jpg meisjes.jpg sponsor.jpg
Senioren

Jeugd


Nieuws - Algemeen

Trainers gezocht!
9-7-2019 | 
Lijkt het jou leuk om training te geven aan de jongste jeugd of een junioren-team? 
Stuur een mail naar [email protected] met: 
 • je naam
 • je leeftijd 
 • in welk team je zit (ouders/verzorgers mogen zich ook aanmelden)
 • welk team je zou willen trainen
 • hoeveel uur je zou willen maken als trainer
 • welke dagen/tijden je beschikbaar bent
Met vriendelijke groet,
Duco Bakker
Coördinator trainingen

 

Tip voor alle hockeygekken tussen de 8 en 12 jaar!
8-7-2019 | 

Sinds deze week ligt ''De Berries: Hockeygek in een voetbalfamilie''in de winkel. Het eerste deel van een gloednieuwe hockeyserie vol hockey, vriendschap, spanning en humor. Met in de hoofdrol de 10-jarige Lon, hockeygek en dochter van de beroemde voetbalprof Jhon Berrie. 

Dusssss…. Kan jij deze zomerstop niet zonder hockey?  Ga dan naar de boekwinkel en neem @wijzijndeberries mee op vakantie!’ 


Bijlage: Eem Annemarie van der - De Berries - Hockeygek in een voetbalfamilie (002).pdf

Laatste dagen om je maat op te geven voor het nieuwe AMHC-SHIRT
29-6-2019 | 

Het komend seizoen 2019-20 starten we met een NIEUW SHIRT. 
Dit geldt voor ieder AMHC-lid, dat aan de KNHB-competitie deelneemt.

Croon makelaars

.
BURGSPORTWERELD HEILOODOETS REIZEN, CROON makelaars en CENTRUM OOSTERWAL zijn AMHC-Sponsoren, die gezien mogen worden. 
Zij zorgen er opnieuw voor, dat we de komende 2 seizoenen in een nieuw shirt kunnen spelen en op dit shirt zullen dan ook hun logo’s te zien zijn..

BESTELLEN
Ieder competitie-spelend AMHC-lid vragen we zijn/haar maat door te geven. 
Dat kan eenvoudig via www.amhc.nl/shirt.

Doe dit uiterlijk zondag 30 juni as. dan zijn er geen extra kosten aan verbonden. 
Na die datum wordt €12,50 aan administratiekosten in rekening gebracht.
.
TRAININGSLID en NIEUW LID
Ook andere leden kunnen tegen een gereduceerde prijs van €30 een nieuw shirt bestellen via www.amhc.nl/shirt.
Wij zien bij de opgave in LISA, dat het bijv. een trainingslid betreft en zullen de kosten van €30 bij afhalen in rekening brengen.
Doe dit uiterlijk zondag 30 juni as. Nadien wordt de prijs €39,95.

KEEPER
Keepers bestellen geen shirt. Het Bestuur komt met nadere informatie mbt. compensatie.
.
LIDNUMMER en/of WW VERGETEN?
Vraag deze dan opnieuw aan via [email protected].

PASSEN 
Twijfel je over de juiste maat, dan kun je in SPORTWERELD HEILOO  een shirt passen en vervolgens via de link online bestellen.

Bedankt voor je medewerking. Zo kan de AMHC met wel 100 teams uniform gekleed aan een nieuw seizoen beginnen..

Het AMHC-Bestuur .

Geen mail ontvangen en wel spelend (nieuw) lid?
Informatieadres: [email protected]

 
Nieuws - Arbitrage

Regelwijziging: alle duels junioren en senioren in vier kwarten
28-6-2019 | 

Alle nationale hockeywedstrijden voor junioren en senioren worden vanaf komend seizoen in vier kwarten gespeeld. Dat heeft de KNHB bekend gemaakt. Verder verdwijnt de vliegende keeper uit het veldhockey. Teams kunnen kiezen uit twee opties: of tien veldspelers plus een keeper met volledige uitrusting of elf veldspelers. De bond volgt daarmee de internationale spelregels van de FIH. 

De spelregelwijzigingen worden vanaf 1 augustus ingevoerd. Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt. De KNHB heeft die regels nu ook overgenomen.

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid.

Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten

De FIH laat haar wedstrijden spelen in vier kwarten van 15 minuten. Internationaal wordt tevens gewerkt met tijdstops voorafgaand aan het spelen van de strafcorner. Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen.

Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 (dit was 08:45 en 17:45). De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 (A-jeugd) en 12:10 (B-jeugd).

Foto: Koen Suyk

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als er voor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Uitzondering uitspeelcorner verdwijnt

Er is vanaf 1 augustus geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone strafcorner en een uitspeelcorner. Een uitspeelcorner is een strafcorner die aan het einde van een kwart of wedstrijd wordt gespeeld als het eindsignaal al heeft geklonken. Voor beide corners geldt dat ze voorbij zijn als de bal vijf meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest. Nu is het nog zo dat de uitspeelcorner voorbij is als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf komend seizoen is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.

Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Cartouche-keeper Christopher Combe Foto: Orange Pictures / Frank van der Leer.

Vrije slag overal van binnen de cirkel

Net als bij zaalhockey mag een vrije slag voor de verdedigende partij in de cirkel nu ook vanaf elke plek binnen de cirkel worden genomen. Daarnaast blijft de regel onveranderd dat je na een overtreding in de cirkel, een vrije slag ook mag nemen op de op de loodlijn van de plek van de overtreding binnen vijftien meter vanaf de achterlijn.

Vijf meter afstand, ook in de cirkel

Verdedigers moeten te allen tijde vijf meter afstand houden bij een vrije slag, ook als ze in de eigen cirkel staan. Nu is het zo dat een verdediger, als een vrije slag binnen de vijf meter van de cirkel is, tot op de rand van de cirkel mag staan. Stel dat een tegenstander nu op een meter van de cirkel een vrije slag krijgt, dan moet de verdediger op vier meter binnen de cirkel gaan staan. Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest de vrije slag direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op vijf meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan. De FIH wil met deze regelwijziging de aanvallende partij ook rond de cirkel dezelfde ruimte geven als op de rest van het veld.

LEES VERDER...

Bron: Hockey.nl

 

Rob ten Cate benoemd tot Lid van Verdienste van de KNHB
26-6-2019 | 

Op 21 juni heeft KNHB-bestuurslid Peter Elders aan Rob ten Cate de versierselen uitgereikt die horen bij het Lidmaatschap van Verdienste van de KNHB. Rob ten Cate heeft de afgelopen jaren op diverse manieren een belangrijke rol gespeeld in de arbitrage, zowel in Nederland als internationaal.

Rob neemt deze zomer na negen jaren afscheid als voorzitter van de commissie Districts Bondsarbitrage (DBa) Noord Holland. Eerder was hij al als lid aan deze commissie verbonden. Maar vele andere hockeyers, bestuurders en hockeyliefhebbers kennen Rob al jaren als bondsscheidsrechter, beoordelaar of umpires manager van de EHF en FIH. Internationaal floot Ten Cate op alle grote toernooien, waarna hij zijn kennis deelde met zijn opvolgers.

Tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB op zaterdag 22 juni lichtte bestuurslid Peter Elders de benoeming van Ten Cate nogmaals enthousiast toe.

Bron: KNHB website > https://www.knhb.nl/nieuws/rob-ten-cate-lid-van-verdienste

 
Nieuws - Sponsoring

Sponsormogelijkheden in het seizoen 2019
26-6-2019 | 
Een vergrote weergave vindt u in de bijlage.
 


Bijlage: Sponsormogelijkheden2019 (004).pdf
Nieuws - Algemeen

FamilieHockeyToernooi op zo 23 juni jl. werd een warme afsluiting van het seizoen.
25-6-2019 | 
Wat een zonovergoten dag werd het FamilieHockeyToernooi. Best een beetje warm om te spelen,,,
De nieuwe indeling met 8-tallen beviel goed. Wel belangrijk, om rekening te houden met de sterkte van een team. Zijn het voornamelijk kinderen of volwassenen en zijn deze geoefend of niet. Heleen en Liesbeth probeerden alles in goede banen te leiden. En dat lukte!

Dit jaar organiseerden Heleen en Liesbeth het voor de laatste keer. Ze dragen het stokje graag over aan 2 andere enthousiaste leden van de club. 
Het toernooi voorziet in een behoefte en er is een draaiboekje.
Wie bieden zich hiervoor aan?

Samen met Ruud zorgden Lieseth en Heleen voor een leuke afsluiting van het hockeyseizoen. Alle drie hartelijk bedankt!

Foto's staan in het AMHC-FOTOALBUM > http://bit.ly/2KE9S2j

=========

We hebben nog enkele teams nodig om een leuke indeling te maken.
Kortom, denk je eraan om mee te doen, twijfel dan niet langer en schrijf je met een team in van minimaal 8 leden en bedenk er een naam voor.
=========
Lieve Amhc-familie-leden,
Het altijd gezellige Familie Hockey Toernooi wordt dit jaar gespeeld op zondag 23 juni van 10 tot 16 uur. 
Altijd al als Smurf, Marsupilami of Aquaman over het veld willen rennen?
Dat kan: het thema is dit jaar Superhelden

We spelen in achttallen, maximaal 12 spelers per team inschrijven. 
Er kan ingeschreven worden per jeugd of familieteam. 
Kosten per team 75 euro, incluis lunch en borrelhappen. 

INSCHRIJVINGEN op zo 16-6-2019
Teamnaam
Muppet Bart
De daltons
Super Legendaries
De Daredevils
Zware Jongens
The incredibles
De Smurfen
De strip streep figuren
waar is wally
Superhelden op sokken
Helden van Latum

Groeten Suske, Wiske, Tante Sidonia en Lambik"

De INSCHRIJVING is geopend tot begin week 17 juni as..


 


Bijlage: FHT inschrijving zo 23-6-2019.png

Huldiging der kampioenen!
25-6-2019 | 
Het is aan onze voorzitter Ian Spoelstra om alle kampioenen van 2018-2019 een medaille om te hangen. Met hulp van medebestuurslid Marloes Francken ging hem dat goed af.

Allereerst een verdiend dankjewel voor Ruud Barsingerhorn in de vorm van 1 uur golfles van Mark Haarman op Sluispolder.
Ruud zorgt er met vele anderen voor, dat alle activiteiten op de club goed verlopen. Vroeg in de ochtend aanwezig, laat op de dag pas weer naar huis. We kunnen altijd op Ruud rekenen. Dankjewel!

Daarna kwamen de Zaalhockey-kampioenen aan de beurt en aansluitend die van de veldteams.

Ieder team apart op de foto en vervolgens allemaal samen op de tribune voor de groepsfoto. We zijn trots op onze kampioenen!
Het wordt de 3e groepsfoto, die straks prijkt aan de gevel bij de ingang.

Bekijk de foto's in het AMHC-FOTOALBUM > http://bit.ly/2Nc8uG0

Met dank aan fotograaf Maarten Waardenburg.
==========

EINDSTANDEN 2018-19  op 4-6-2019
Team Klasse Kampioen Stand* GS* Punten
Dames 1 1e   9/12 22 26
Dames 2 Res. 4e   3/6 10 18
Dames 3 Res. 4e   6/6 9 4
Dames Vet.A Vet. 1e   9/12 21 20
Dames DDB 1e   3/6 19 36
.          
Heren 1 1e   7/12 22 29
Heren 2 Res. 2e Kampioen 1/6 10 26
Heren 3 Res. 2e   6/6 9 6
Heren 4 Res. 3e   5/6 10 10
Heren Vet.A Vet. 2e Kampioen 1/6 10 28
Heren Vet.B Vet. 3e   5/6 10 13
Heren Vet.C Vet. 3e   5/6 10 10
Heren Vet.LA Vet. L 1e   10/12 11 10
.          
MA1 SubTop   5/8 14 15
MA2 2e   5/8 13 18
MA3 3e   4/8 13 21
MA4 2e   8/8 13 0
MA5 3e   8/8 14 8
MA6 4e Kampioen 1/8 14 42
MB1 SubTop   7/8 14 11
MB2 2e   5/8 14 16
MB3 4e Kampioen 1/8 13 37
MB4 4e   8/8 14 1
MB5 4e   5/8 13 15
MB6 4e   7/8 14 11
MB7 4e   8/8 14 4
MB8 4e   4/8 14 27
MC1 IDC C   3/6 10 14
MC2 2e   2/6 10 21
MC3 3e   3/6 10 19
MC4 3e   6/6 10 6
MC5 4e   4/6 10 10
MC6 6e   5/6 10 11
MC7 5e   6/6 9 6
MD1 1e Kampioen 1/6 10 24
MD2 3e   3/6 10 16
MD3 3e   2/6 9 21
MD4 4e   3/6 10 15
MD5 5e Kampioen 1/6 9 21
MD6 5e   6/6 10 2
           
JA1 Sub-Top Kampioen 1/8 14 37
JA2 1e   7/7 14 14
JA3 2e   4/8 14 23
JB1 Sub-Top   3/8 14 29
JB2 2e   4/8 13 23
JB3 3e   5/8 13 18
JB4 4e   9/10 10 6
JC1 IDC C   3/6 10 17
JC2 2e   6/6 10 5
JC3 4e Kampioen 1/8 10 24
JD1 1e   3/6 5 12
JD2 4e   4/6 10 15
         
* Gespeelde wedstrijden GS
* 1/8 = 1e in poule van 8 Stand
  Kampioen K
* Winnaar Rabo Bokaal MA6
VELDHOCKEY KAMPIOEN Klasse
Heren 2 Res. 2e
Heren Vet.A Vet. 2e
Alkmaar MA6 4e
Alkmaar MB3 4e
Alkmaar MD1 1e
Alkmaar MD5 5e
Alkmaar JA1 Sub-Top
Alkmaar JC3 4e
   
ZAALHOCKEY KAMPIOEN Klasse
Alkmaar MD2 3e
Alkmaar JD1 1e
 

Gezocht: Verkoopmedewerker Sportwereld Heiloo
15-6-2019 | 

Hou jij van hockey en lijkt het je leuk om van je hobby je werk te maken? Dan zoeken wij jou!

Over ons

Bij Sportwereld Heiloo zijn we gespecialiseerd in zowel hockey als golf. We bieden een groot assortiment met uitgebreid advies. Voor het testen van een nieuwe hockeystick kun je terecht in de ruim 150 m2oefenruimte met olympisch doel, target goal en 3600 rebound wall. Ook voor een nieuwe golfset is er alle ruimte om te testen tijdens een gratis professionele clubfitting.

Jouw werkzaamheden

Samen met jouw collega’s zorg je er als verkoopmedewerker bij Sportwereld Heiloo voor dat de klanten met een goed en vertrouwd gevoel de winkel verlaten. Je geeft uitgebreid advies over de gehele hockeycollectie en je bent op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op hockeygebied. 

Wij zoeken iemand die 

 • 18 jaar of ouder is
 • Hockeyt of heeft gehockeyd
 •  4-5 dagen in de week beschikbaar is
 • Een echte teamplayer is
 • Klantvriendelijk en klantgericht te werk gaat 

 Wij bieden 

 • Een veilige en leerzame werkomgeving
 • Een hecht en gezellig team
 • Ruimte voor eigen inbreng
 • Personeelskorting op eigen assortiment 

Team Sportwereld Heiloo   072-5338337 | [email protected] | www.sportwereldheiloo.nl


 


Bijlage: Vacaturetekst Sportwereld Heiloo.pdf

Za 31 augustus gebitsbeschermer laten aanmeten van 8:30-12:30 uur
12-6-2019 | 
Zaterdag 31 augustus as. 8:30-12:30 uur  BITJE HAPPEN 
in Kleedkamer 5 (rechts buiten vóór het clubhuis).
.
Kosten:
 • Senioren + A-jeugd: € 35,=
 • Junioren: B - jeugd t/m Hockeyschool: € 25,=  
Daarnaast is het mogelijk om een speciaal AMHC-bitje aan te laten meten in de kleuren groen/wit. De kosten hiervan zijn €40,=.


LET OP: alle bitjes dienen  VOORAF CONTANT BETAALD te worden.
.
Waarschijnlijk afhalen na 2 - 3  weken in het weekend van 21 of 28 sept. 2019. 
Dit wordt op de website/app gemeld.