algemeen.jpg algemeen2.jpg arbitrage.jpg dames1.jpg gezondheid.jpg heren1.jpg jongstejeugd.jpg meisjes.jpg sponsor.jpg
Senioren

Jeugd


Nieuws - Algemeen

Ton’s Talk - mei 2018
21-5-2018 | 

Het einde van het seizoen nadert, na de meivakantie spelen we de laatste competitieronden. Maar de eerste kampioen is al bekend bij de jeugd, jongens B1. Staf en spelers van harte gefeliciteerd!

TEAMINDELING MAKEN
Inmiddels is de technische staf met alle informatie van trainers en coaches, die gedurende de afgelopen jaren is verzameld, de teamindeling voor het komende seizoen aan het maken. Ook dit jaar vinden wij selectietrainingen niet nodig. Dankzij een vaste trainersstaf de afgelopen jaren hebben we een prima zicht op de jeugdspelers en hun ontwikkeling.

TEAMINDELING OPENBAAR
Op zondag 17 juni verwachten wij op de site de nieuwe teamindeling zichtbaar te maken. Eerder is technisch niet mogelijk, omdat tot dat weekeinde nog wedstrijden worden gespeeld en voor het digitale wedstrijdformulier gebruik wordt gemaakt van de teamindeling zoals in de ledenadministratie LISA staat vermeld. En LISA biedt niet de mogelijkheid de teamindeling van twee seizoenen tegelijk op te nemen.

START TRAININGEN NIEUWE SEIZOEN
Op dit moment kunnen we al melden, dat de start van de trainingen zal zijn voor de 1e jeugd elftallen in de week van maandag 3 september (tenzij anders afgesproken met de betreffende trainer/coach). Van de overige jeugd elftallen en de jongste jeugd een week later in de week van maandag 10 september. De competitie vangt aan op zaterdag 15 september (m.u.v. de A en B topklasse- de poule indeling is overigens nog niet bekend).

Succes met de laatste competitiewedstrijden en namens de technische staf,

Sportieve groeten,

Ton Wisse (Technisch Manager AMHC)

 

KNHB Nieuwsbrief - 18 mei 2018
18-5-2018 | 
Bekijk de resultaten van het potentieelonderzoek online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
18 mei 2018
 
Ruim 60.000 potentiële nieuwe KNHB-leden tot 2025

De resultaten van het 
potentieelonderzoek zijn bekend. De belangrijkste conclusie: als er gericht beleid wordt gevoerd en de capaciteit binnen de verenigingen het toelaat kunnen er tot 2025 ruim 60.000 potentiële nieuwe KNHB-leden worden geworven. Lees hier de resultaten van het onderzoek.
lees meer
Finales Silver Cup op Schaerweijde

Aanstaande zondag 20 mei staan de finales van de Silver Cup 2017 - 2018 op het programma. De competitieleiding van de KNHB heeft bekend gemaakt dat beide finales worden gespeeld op het complex van Schaerweijde. De damesfinale begint om 12.30 uur en de finale bij de heren wordt gespeeld om 14.45 uur.
lees meer
Een op de vijf hockeyverenigingen rookvrij
Afgelopen jaren zijn veel verenigingen actief aan de slag gegaan om een rookvrij sportterrein te realiseren. Inmiddels heeft een op de vijf hockeyverenigingen een (deels) rookvrij sportterrein. Een mooie prestatie! De KNHB hoopt dat nog meer verenigingen aan de slag gaan met dit thema. Heeft jouw vereniging ook de ambitie om kinderen rookvrij te laten sporten? Vraag dan voor 1 juni de gepersonaliseerde enquête aan en ontvang de resultaten in een overzichtelijk dashboard.
lees meer
Is jouw vereniging klaar voor de nieuwe privacywetgeving? Kijk nu de AVG webinar terug
Afgelopen dinsdagavond heeft het AVG webinar plaatsgevonden om de meest gestelde vragen van verenigingen te beantwoorden. Privacy-expert Arthur van der Hoef beantwoordde live de vragen over de nieuwe privacywetgeving. Als je het webinar hebt gemist of deze graag nog een keer wilt zien, dan kan je deze nu bekijken.
lees meer
Agenda
7 - 31 MEI
Urban Hockey Tour in Breda
19 MEI
Scheidsrechterscursus D-licentie (E-hockey)
26 - 27 MEI
Euro Hockey League Final 4
4 - 8 JUN
Urban Sports Week in Breda
9 & 10 JUN
Rabo Super Serie: Nederland - Spanje (Alkmaar)
14 & 15 JUN
Rabo Super Serie: Nederland - Frankrijk (Gorinchem)
23 JUN
Algemene Vergadering
23 JUN
Young Umpire Challenge
24 JUN
NK Shoot Out Finaledag
26 JUN
KNHB Kennislab bijeenkomst - Het gebied van de waarheid: de cirkel
27 JUN
KNHB Kennislab bijeenkomst - De inspannings-fysiologische reis van hockey
28 JUN
KNHB Kennislab bijeenkomst - De hockey atleet
29 JUN
KNHB Kennislab bijeenkomst - Coachingslessen uit binnen- en buitenland
26 - 30 JUN
Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018
23 JUN - 1 JUL
Rabobank Hockey Champions Trophy 2018
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden
 

We want YOU!
17-5-2018 | 
Op woensdag 30 mei en donderdag 7 juni worden er van 19:00 - 21:00 open trainingen georganiseerd voor Dames 1, seizoen 2018/2019.

Op dit moment blijven we voor een groot deel met het huidige Dames 1 over, maar zijn we nog steeds op zoek naar versterking.
We zijn een jong, maar zeer gemotiveerd team, met de ambitie om Overgangsklasse te halen.

Wil jij ons komen versterken in de weg hier naartoe? Kom lekker meetrainen en wie weet maak jij volgend seizoen onderdeel uit van Dames 1!

Opgeven voor de open training kan bij Daniel de Vos (trainer/coach Dames 1) via [email protected] of 0614509296.

Sportieve groet,

Alkmaar Dames 1
 

Vacature: Organisatie Grote Club Actie AMHC
16-5-2018 | 
We zijn op zoek naar iemand die zich verantwoordelijk wil stellen voor de organisatie voor de Grote Club Actie.
De afgelopen twee jaar hebben we hele mooie bedragen mogen ontvangen door de inzet van de jeugdleden om loten te verkopen.

Vanaf september begint dit spektakel weer.
We zijn daarom op zoek naar een persoon die deze actie op Alkmaar in goede banen wil leiden. Dat houdt in:
 • - Zorgen dat de lotenboekjes worden uitgedeeld aan trainer/coach 
 • - Communiceren over de Grote Club Actie
 • - Stand bijhouden van verkochte lotenboekjes 
 • - Lotenboekjes verzamelen en standen invoeren
 • - Je bent contactpersoon met de organisatie van de Grote Club Actie
Lijkt het je leuk om hier verantwoordelijk voor te zijn?
Stuur dan een mailtje naar: [email protected] 

 

Aan de bestuurstafel mei 2018
16-5-2018 | 
Het hockeyseizoen 2017/2018 loopt bijna op z'n einde. 
Afgelopen zondag speelde Heren en Dames 1 hun laatste wedstrijden en dat werd feestelijk afgesloten met een gezellig TD. 

De jeugd staat nog een aantal wedstrijden te wachten en langzaamaan kunnen we de kampioenen feliciteren, waaronder JB1! Grote klasse!

Het einde van het seizoen betekent ook dat het familietoernooi eraan komt. Blok alvast zondag 24 juni in de agenda. Meer info volgt, maar als we de afgelopen jaren mogen geloven, zal dit ook nu weer een groot succes worden.
We huldigen dan ook de kampioenen.

Dinsdag 22 mei as. wordt de ALV gehouden. Meer informatie staat op de site.

Op 9 en 10 juni worden er twee interlands op onze club georganiseerd. De Nederlandse heren spelen tegen het nationale Spaanse team. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze kan je kopen via onze site, of via deze link.

Het technisch kader is bijna klaar met het samenstellen van de trainersstaf voor volgend seizoen. We zijn nog wel op zoek naar trainers voor de breedte-teams. 
Lijkt het jou leuk om trainer te worden? Stuur dan een mailtje naar: [email protected].

Medio juni worden de nieuwe teams en indelingen voor volgend seizoen bekend gemaakt. Dus hou dan de site goed in te gaten.

We kijken terug op een mooi hockeyjaar. Met goede uitslagen, leuk spel en gezellige evenementen. Als club zijn we daarom ook trots op de leden, dat we dat met elkaar voor elkaar krijgen.

Groeten,

Frank van Zeggeren (voorzitter) & Babette Res (communicatie) 
 

Za 26 mei as. extra drukte op Hurley
14-5-2018 | 

Op 26 mei spelen een of meer teams van Alkmaar bij Hurley. Op dezelfde dag speelt Hurley Heren 1 om 15 uur een play-off wedstrijd op Hurley. We verwachten dan ook dat het die dag heel druk gaat worden. 

Kunnen jullie de teams hiervoor waarschuwen, zodat zij er qua reistijd en het aantal auto's waar zij mee komen rekening mee kunnen houden? Voor de teams dichtbij verzoeken wij om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Vooral in de middag voorzien wij parkeerproblemen. Het is iedere zaterdag al een uitdaging om een parkeerplaats te vinden, maar dat zal nu nog moeilijker zijn. 

Er zijn drie grote parkeerterreinen. Dat is bij binnenkomst in het Amsterdamse Bos links bij Amsterdam, rechts bij Hurley en voorbij Hurley op een groot parkeerterrein bij Pinoke/manege.

Wedstrijdsecretaris Hurley ABCD

 

Over 4 1/2 week komt de RABO Super Serie naar onze AMHC..
9-5-2018 | 
NieuwsafbeeldingTerwijl we kunnen genieten van prachtig lenteweer, zijn we achter de schermen volop bezig met de voorbereidingen voor de interlands. Nog een dikke 4 weken te gaan..
.
Behalve een grote tribune op Veld 3 moet er namelijk ter bescherming van het veld ook een ondergrond worden gelegd. En een tent op het plein voor het clubhuis is een must. Het zal ons toch net gebeuren, dat het geen mooi weer wordt...
.
Het Evenemententerrein wordt de algemene én enige toegang. Hier is ruim plaats voor fietsen (!) en auto's. We bouwen ook daar een tent op vlak bij Veld 5 waar de kaarten gescand worden.
.
Ruud Barsingerhorn heeft mooie plannen voor catering van de teams en ontvangst van de speciale genodigden van de KNHB en AMHC. Dat is hem wel toevertrouwd.
.
De kaartverkoop loopt fantastisch. Nu ook alle andere clubs in NH er weet van hebben, gaat het hard. Wil je verzekerd zijn van een toegangskaartje, dan zou ik dit snel kopen. Want bij het aantal van 1750 gaat de verkoop op slot. 
.
En dan als laatste: WE HEBBEN HULP NODIG
Voor het regelen van het verkeer, de scanners, de ontvangst van genodigden, bewaking bij toegangshekken, opbouwen en afbreken, horeca in de tent en in het clubhuis, uitdelen van klappers en posters, vasthouden van het touw bij het handtekeningen jagen, etc.
Help mee en maak er samen met ons een prachtig weekend van!
.
==================
Dat het Oranje Herenteam interlands komt spelen op onze club, weet nu bijna iedereen. En dat we er een groot evenement van gaan maken, ook. 
.

Hoe groot? 
Met een tribune op Veld 3 voor 1750 personen mogen we van een groot 2-daags spektakel spreken. En daar hebben we helpende handen bij nodig!
.

Enkele dagen tevoren moeten alle reclameborden worden weggehaald van Veld 1, wordt er een ondervloer gelegd op Veld 3, zodat de tribune zonder schade kan worden opgebouwd. Komt er een grote tent op het Gerard van Kesterenplein en een kleinere bij de ''Hoofdingang'' op het Evenemententerrein.
.

Op de dagen zelf is er parkeergelegenheid op het Evenemententerrein met parkeerregelaars, worden met scanners de tickets gecontroleerd en worden de teams en de genodigde gasten van de KNHB en AMHC ontvangen in het clubhuis.
.

En zo zijn er nog veel meer zaken, die aangepakt moeten worden.
Wij kunnen daarbij jouw hulp heel goed gebruiken. 
Help mee en maak er samen met ons een prachtig weekend van!
.

.

Alvast hartelijk bedankt.

=================
Za 9 en zo 10 juni as. spelen de Heren van het Nederlandse elftal op ons complex Interlands tegen Spanje. De eerste 500 kaarten zijn verkocht. 
En voordat we de ons omliggende clubs in NH de mogelijkheid bieden om ook kaarten te kopen, geven we deze week onze eigen clubleden een kleine voorsprong...

Koop nu je kaartje, dan ben je verzekerd van een plekje op de tribune.
Want na zondag komen daar de overige clubs in het District NH bij.
.
    
.
We maken van het weekend van 9 en 10 juni een fantastisch evenement met een grote tribune voor meer dan 1500 personen op Veld 3, voorzieningen voor de pers, een DJ, ballenkinderen, line-up kinderen, vlaggendragers, verkeersregelaars en parkeren op het Evenemententerrein naast de club.

Kortom, zorg dat je erbij bent en koop een kaartje. Dit wil je meemaken!
 

Uitnodiging ALV op di 22 mei as.
7-5-2018 | 

Het bestuur van de Alkmaarse Mixed Hockey Club (AMHC) nodigt u uit voor de Algemene Leden Vergadering.

De vergadering wordt gehouden op:

Dinsdag 22 mei 2018 om 20.00 uur in het clubhuis aan de Olympiaweg 12 te Alkmaar.

 

De agenda is als volgt:

1. Opening

2. Vaststellen notulen ALV 6 november 2017 (na inloggen > documenten)

3. Ingekomen stukken en mededelingen

4. Begroting 2018-2019 en forecast 2017-2018  (na inloggen > documenten)

5. Vaststellen privacyverklaring (zie bijlage)

8. Rondvraag

9. Sluiting

 


Bijlage: AVG privacy_policy_AMHCv1.1.docx
Nieuws - Junioren (ABCD11)

Alkmaar JB1 de allereerste kampioen !
28-4-2018 | 

Met 30 punten uit tien van de veertien wedstrijden in de topklasse, kon jongens B1 olv. coach Robin Boogaard al vroeg kampioen worden. Uit tegen HIC, de nummer twee, moest het gebeuren op 21 april jl.. Bij winst of gelijk, was het kampioenschap binnen.


Zwaar gestreden. In de laatste minuut viel een heftig bediscussieerde stafcorner, waaruit de gelijkmaker viel. De teleurstelling was vlot weer weg. Kampioen! En nog steeds ongeslagen!

Alle jongens en Robin en Jeanette en Ellen en Pieter, van harte gefeliciteerd!


 
Nieuws - Algemeen

De inschrijving voor de Loopscholing Clinic 2018 is gesloten
25-4-2018 | 

We hebben heel veel positieve aanmeldingen en gaan komende dagen puzzelen en proberen een mooi schema te maken. We hopen dat het allemaal past en informeren jullie hier uiterlijk 5 mei over.

Gr hockeyzaken

================
 • Voor wie: Jeugd AMHC
 • Datum: wo 9-16-23-30 mei 2018
 • Locatie: AMHC Alkmaar
 • Tijd: Vanaf 15:30 uur
 • Duur: 30 minuten
 • Info: [email protected]
Inschrijving gesloten 
.
Op 4 woensdagen in mei organiseert Yuri Cornelisse, looptrainer bij de AMHC, een loopscholing clinic! Op deze dagen kunnen de kinderen kennismaken met loop- en coördinatie oefeningen. Deze worden zo gevarieerd mogelijk aangeboden met als doel de  lichtvoetigheid, wendbaarheid en snelheid te verbeteren. 
De spelers zullen zoveel mogelijk worden ingedeeld bij leeftijdsgenoten. 
Deze vierdaagse clinic wordt vanuit de club aangeboden.
Opgeven kan via bovenstaande link.  
Geef je tijdsvoorkeur aan bij 'korte motivatie'. 
Aanmelden betekent, dat je alle vier keer komt.
.
Meld je snel aan want vol=vol!
 

Bovelander Hockeykampen van 23 t/m 25 juli op HC Alkmaar
16-4-2018 | 

Het leukste hockeykamp van Nederland georganiseerd door voormalig Olympisch Kampioen Floris-Jan Bovelander


MINIHOCKEYKAMP

Dit is een driedaags hockeykamp voor sportieve kids van 6 t/m 9 jaar. Het programma is een gave mix van leuke en leerzame hockeytrainingen, een gastclinic van een echte (ex-) international en natuurlijk superleuke kampspelen. Dus vind je hockey te gek en wil je graag met vriendjes en vriendinnetjes op kamp, geef je dan vandaag nog op!.
JUNIOR HOCKEYKAMP

Het Bovelander Junior hockeykamp is voor echte hockeyliefhebbers van 10 tot en met 13 jaar. Samen met je (nieuwe) vrienden ben je drie dagen lang bezig met hockey, hockey en nog eens hockey. Dus kun je geen dag zonder hockey? Dan is dit hockeykamp echt iets voor jou!


 Ga voor meer info en inschrijven naar https://www.bovelander.nl/locaties/alkmaarsche-mhc/

 


Bijlage: Nieuwsbrief Bovelander Hockeykampen op Alkmaar.docx

Alkmaar MC2 gaat in mei naar Bath!
16-4-2018 | 

Nog een paar weken wachten en dan gaan de meiden van de C2 met 4 begeleiders naar Bath. Op donderdag 10 mei as. reizen zij af richting Bath, waar zij het lekkere lange Hemelvaart weekend verblijven.


Zij bezoeken daar de spelers van de Hockeyacademie van Sally Poter, die vorig jaar bij ons op de club waren. Er staat de meiden een leuk, sportief en cultureel programma te wachten.
Wij wensen de dames met hun begeleiders heel veel plezier en horen graag hoe hun belevenissen waren. 

=============

Vorig jaar hebben wij een Engels hockeyteam uit Bath ontvangen. Nu hebben wij een uitnodiging van hen terug ontvangen.

Graag hoor ik of er een of meerdere teams zijn die interesse hebben om richting Bath te vertrekken. Het betreft teams met kinderen in de leeftijd van 12-13 jaar.
.
Voor meer informatie kun je je wenden tot Marloes Francken: [email protected] .
Wel goed om te vermelden, dat de organisatie en de kosten voor rekening van het team zijn. Aanmelden kan tot 31 januari as. 
.
De foto’s van het bezoek van Bath aan Alkmaar van afgelopen jaar vind je in het A.M.H.C. Fotoalbum.
(> https://goo.gl/photos/Ytw9HcQJPBt4QQ1V8 )
 

De RABO Super Serie 2018 komt naar HC ALKMAAR!
11-4-2018 | 
In de aanloop naar de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 (23 juni tot en met 1 juli) speelt het Nederlands Elftal Heren vier interlands in Nederland. De interlands maken deel uit van de Rabo Super Serie.
.
De KNHB heeft HC Alkmaar uitgekozen om er de eerste 2 wedstrijden op za 9 en zo 10 juni te spelen en de tegenstander van het Nederlands Elftal is Spanje.
.

De wedstrijden worden resp. om 17:00 en om 16:00 uur gespeeld.
De kaartverkoop loopt via de KNHB en de entreekaarten kosten 10 euro per wedstrijddag.
.

We vinden het fantastisch, dat het Nederlands Elftal Heren bij ons komt spelen en gaan er een groots evenement van maken.
Dus noteer za 9 en zo 10 juni alvast in je agenda.
.

De toegangskaartjes voor de wedstrijden zijn vanaf heden te koop via www.hockey.nl/rabosuperserie >
.

Het totale voorbereidingsprogramma van het Nederlands Elftal Heren is te vinden op hockey.nl.
.

Zodra bekend is hoe wij dit evenement gaan uitvouwen, komen we met meer informatie. Dus houdt de website in het oog.
 
-->