Informatie Zaalhockey

Algemeen

Voor Senioren, O18/16/14 en O12/10 (die zich opgegeven hebben voor de zaal) is er in de periode december-februari zaalhockey.


Het trainingsschema voor de zaal is bekend gemaakt. De trainingen zullen dit jaar plaats vinden in diverse sporthallen in Alkmaar en de gemeente Bergen plaats. 


In de zaal zijn (binnen) gymschoenen, een zaalstick, handschoentje en een uiteraard een bitje verplicht! Meer informatie hieronder.


Binnen het zaalhockey is Liesbeth Berkhout aangesteld als coördinator zaalhockey. De wedstrijdsecretaris-zaal is Bianca Bakker.


Mocht u vragen of opmerking hebben, dan kunt u die stellen op onderstaande mailadres: [email protected]


Aanvullende informatie is hieronder te vinden:

 

  1. Informatie Scheidsrechters/Coaches
  2. Informatie Keepersmateriaal
  3. Informatie voor Iedereen


1. Informatie scheidsrechters/coaches Voor de scheidsrechters en coaches is het van belang om de "checklist fluiten in de zaal" en "spelreglement zaalhockey" door te nemen. Zaalhockey kent namelijk andere regels en gebruiken. Verder zijn er filmpjes beschikbaar van de KNHB met uitleg hieronder.

 

Elk team moet 1 eigen scheidsrechter leveren bij de wedstrijd. Dit zijn dus twee wedstrijden per speeldag.

 

·         Handige checklist fluiten in de zaal

·         Spelreglement zaalhockey

·         Filmpjes KNHB met uitleg

 

2. Informatie keepersmateriaal

Het is in de zaal verplicht om te keepen met zaalbandjes, om de vloer te beschermen van de scherpe rand van de gespen. Het is niet toegestaan om de gespen af te plakken. Het vervangen van de riempjes is een vervelend werkje dat je niet moet doen als je al in de zaal staat. Op de coachavond zijn riempjes en hoezen voor in de zaal uitgedeeld.

 

Belangrijk: zorg dat je weet welk soort riempje je nodig hebt (zie bijlage). Er zijn drie soorten klompen in omloop. Oranje heeft geen riempjes nodig, blauw is riempje B en rood is riempje A.

 

·         Uitleg zaalriempjes 1

·         Uitleg zaalriempjes 2

Zaalhoezen voor legguards worden verstrekt door de club.

·         Uitleg zaalhoezen


Na het zaalseizoen gaarne de riempjes, zaalhoezen en zaalballen weer inleveren bij de materiaalcommissaris. Hierover volgt begin tweede seizoenshelft een bericht.

 

3. Informatie voor iedereen

Teams, wedstrijds-  en trainingsschema

De KNHB publiceert het wedstrijdschema en poule-indeling zo snel mogelijk. AMHC heeft het zaaltrainingsschema in de HC Alkmaar-app en op de website gezet. Elk team traint zes keer, afhankelijk van de speeldagen.

Belangrijk is om e.e.a. na te lezen over zaaltaken die er voor het team/ouders zijn. Zoals bijvoorbeeld op- en afbouw van het veld en de zaaldienst (wedstrijdtafel). Het is aan de teams/coach/manager zelf om deze taken te verdelen als van toepassing. Als je "thuis” speelt, heb je dus zaaldienst voor drie wedstrijden waar je team vaak de eerste en de laatste wedstrijd speelt. 

De zaalhockeyteams staan op dit moment zichtbaar in de HC Alkmaar-app. Als de coaches en/of manager niet goed in het systeem staat kunt u dit melden via [email protected].
Vragen met betrekking tot de wedstrijden kunt u mailen naar [email protected].

Met vriendelijke groet,

Zaalcommissie AMHC [email protected]