algemeen.jpg algemeen2.jpg arbitrage.jpg dames1.jpg gezondheid.jpg heren1.jpg jongstejeugd.jpg meisjes.jpg sponsor.jpg
Senioren

Jeugd


Nieuws - Algemeen

Inleveren loten van de GROTE CLUB ACTIE kan vanaf heden
15-10-2019 | 

Samen sterk voor de club!

Beste coache(s) ,                                                                                                     

De Grote Clubactie is ruim een maand bezig. Goed om even de balans op te maken en jullie te vragen om alvast de boekjes van je team te verzamelen. De inleverbox staat inmiddels op de bar in het clubhuis en daar kunnen de boekjes in worden gedeponeerd. Willen jullie in de gaten houden of er geen boekjes achter blijven. 

Graag maak ik jullie erop attent dat er ook loten verkocht kunnen worden via de online methode. Handig als je in de herfstvakantie bij familie bent en je hebt geen boekje bij de hand. 

Willen jullie de link delen in je team! 

http://toolbox.clubactie.nl/actie/AlkmaarscheMHC 

Loopt de actie binnen jullie team goed?
Om de lotenverkoop te stimuleren, heeft de GCA de 20-loten-actie in het leven geroepen. Hiermee worden de lotenverkopers die 20 of meer loten hebben verkocht beloond. Kinderen die hun boekje vol hebben, krijgen een voucher. Bij 20 of meer verkochte loten ontvang je van het GCA-clubteam een gratis entreekaart voor Bobbejaanland, Snowworld, Krazy Kangaroo en Optisport*. Ook kun je een 2e artikel gratis bestellen bij masita.com. 

Willen jullie dit binnen jullie team bespreken en vragen of de kinderen die hun boekje vol hebben dit bij jullie melden en de namen doorgeven op e-mailadres [email protected]  Dan verzorgen wij de voucher. Uiteraard na overlegging van het leeg verkochte boekje. 

*Geldig bij­ Bobbejaanland, Snowworld, Krazy Kangaroo en Optisport. 1 gratis entreekaart in combinatie met 1 volbetalende persoon. K­ijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op clubactie.nl/lotenverkopers.

Wij hebben nog even een aantal belangrijke data op een rij gezet:

  •      Inleveren loten kan vanaf heden .
  •     Uiterste deadline inleveren loten is 9 november.
  •     11 december is de trekking van de Grote Club Actie
  •     12 december is de publicatiedatum van de trekking

Wij hopen dit jaar ook weer op een mooie opbrengst zodat wij weer kunnen investeren in de materialen voor de jongste jeugd. 

Help je mee een steentje bij te dragen! 

Alvast hartelijk dank voor jullie inzet. 

Groetjes, 

Commissie Grote Club Actie 

===============

Za 14 september jl. was de start van de landelijke Grote Club Actie (GCA).
De AMHC doet voor het vierde jaar op rij mee. 

De afgelopen drie jaar zijn er door onze jongste jeugd prachtige bedragen binnen gehaald. Afgelopen jaar maar liefst € 4599,-. Van het geld konden wij trainingsmateriaal aanschaffen.


De grote winnares was Joelle de Kruijf met maar liefst 127 verkochte loten. 

Aan het begin van het jaar vragen wij de trainers welke materialen zij missen. Met de opbrengst van de GCA kunnen wij dan weer mooie nieuwe spullen aanschaffen. 

Voor de verkopers zijn leuke prijzen te verdienen.
De komende week worden alle coaches van de jongste jeugd geïnformeerd. De boekjes kunnen zaterdagochtend 14 september a.s. worden afgehaald in het clubhuis. Wij vinden het super fijn als jullie allemaal weer meewerken.

De GCA is van en voor de jongste jeugd!

===========

Ook online kun je loten kopen. En schrijf dan even in het opmerkingenveld voor welk team.
https://toolbox.clubactie.nl/actie/AlkmaarscheMHC


 


Bijlage: Poster GCA_2019_A4.pdf

Liesbeth Berkhout benoemd tot Lid van Verdienste
15-10-2019 | 
Ma 14 oktober jl. heeft het Bestuur tijdens de ALV Liesbeth Berkhout benoemd tot Lid van Verdienste. Zij kreeg uit handen van voorzitter Ian Spoelstra de gouden hockeystick opgespeld.Liesbeth is al vele jaren DE wedstrijdsecretaris van de AMHC. Zij begon voor de Jongste Jeugd, nam vervolgens in 2013 de ABCD over en deed later ook nog eens de Senioren erbij. 
We zien haar als een van de organisatoren van het Familietoernooi, ze zit in de organisatie van de Zaalhockey bij het District en rolt dit vervolgens ook uit binnen onze club.

Kortom, een waardevolle duizendpoot!
 

Parkeergelegenheid op zaterdag op de binnenring van het Evenemententerrein
12-10-2019 | 
Parkeer iedere zaterdag op het Evenemententerrein.
Gebruik op uitdrukkelijk verzoek van de Gemeente Alkmaar de verharde BINNENRING van het parkeerterrein (niet de buitenring).
(Webmaster: ik vermoed, dat dit te maken heeft met de drassigheid van het grasland.)

Vanaf 8:00 uur wordt het hek van het Evenemententerrein geopend. Ouders van spelers kunnen hier oprijden, de auto achterin parkeren en vervolgens doorsteken langs veld 5 en 1 naar het clubhuis. Een goed alternatief voor de volle en gevaarlijke Olympiaweg.
Aan het eind van de zaterdag wordt het hek van het Evenemententerrein weer afgesloten.

Zo kunnen we de Olympiaweg ontlasten, hetgeen de veiligheid van onze kinderen ten goede komt.
 

KNHB Nieuwsbrief - 10 oktober 2019
10-10-2019 | 
Meld je aan voor het webinar van 28 oktober! online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
10 oktober 2019
 

Webinar en masterclasses ‘Uitverdedigen onder druk’
In samenwerking met Michiel van der Struijk, hoofdcoach van Kampong Dames 1 en bondscoach van Jong Oranje Heren, organiseert de KNHB op maandag 28 oktober een webinar en in november 2019 en maart 2020 masterclasses voor trainers en coaches. Het thema is "Uitverdedigen onder druk”. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Michiel verschillende oplossingen zien hoe je onder een druk uit kunt verdedigen en hoe je dit op het veld kunt trainen.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Loting Silver Cup Dames ronde 3

Op het bondsbureau in Utrecht vond maandag 7 oktober 2019 de loting plaats voor ronde 3 van de Silver Cup (dames).

De wedstrijden voor de dames worden gespeeld op vrijdag 1 november 2019. De wedstrijden starten om 20.30 uur.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Week van de scheidsrechter

Het hele jaar door verdienen alle scheidsrechters onze waardering en tijdens de Week van de Scheidsrechter – van 5 t/m 13 oktober – besteden we er extra aandacht aan. Want de scheidsrechters zorgen ervoor dat alle hockeyers op ieder niveau kunnen hockeyen en iedereen kan genieten van het spel. Daarvoor #scheidsbedankt

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Video's met uitleg spelregels veldhockey online
Op het YouTube kanaal van de KNHB vind je een afspeellijst met video’s waarin verschillende spelsituaties worden uitgelicht en waarbij bepaalde spelregels nader worden toegelicht. De video’s zijn bedoeld om spelsituaties en spelregels die complexer zijn om uit te leggen of moeilijker te interpreteren extra duiding te geven. Verenigingen kunnen de video’s ook gebruiken in hun scheidsrechterscursussen om startende scheidsrechters beter op weg te helpen.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Workshop 'Presteren met communiceren'
De manieren waarop we met elkaar communiceren is continu in ontwikkeling. Ook binnen jouw vereniging heb je hiermee te maken. Omdat onze accountmanagers hier regelmatig vragen over krijgen, organiseren wij op 19 november de workshop ‘Presteren met communiceren’. De inhoud van de avond is een mix tussen slimme strategische keuzes, de kansen van de diverse communicatiemiddelen, handige manieren om de communicatie te organiseren, inspirerende content en vele praktische tips en good practices. Het geeft jouw vereniging dus vele handvatten om een grote stap te zetten op het gebied van communicatie.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Opleidingsaanbod KNHB
Een nieuw hockeyseizoen betekent ook een nieuw seizoen vol opleidingsmogelijkheden vanuit de KNHB. Ook dit seizoen bieden we opleidingen aan voor verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus. Zo hebben we opleidingen voor (ouder-)trainers en coaches, scheidsrechters, technisch managers en workshops voor ouders. Het actuele aanbod in jouw regio is te vinden de agenda op de website. Staat jouw regio er niet bij, neem dan contact op met één van de medewerkers van het KNHB Expertisecentrum.
ga naar video
Facebook Twitter LinkedIn

Beste practice: 12 tips voor de beste arbitrage

Tien jaar geleden gooide HCHN het roer om: arbitrage moest een volwaardige plek krijgen binnen de vereniging. Inmiddels leeft het fluiten binnen de vereniging en is er een pool met goed opgeleide scheidsrechters waaronder 3 bondsscheidsrechters. Wat is er gebeurd? 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Algemene Vergadering KNHB
Woensdag 27 november houdt de KNHB de tweede Algemene Vergadering (AV) van 2019. Voor nieuwe voorzitters en nieuwe penningmeesters start het programma om 16.30 uur met aparte sessies. Na de sessies volgt de ontvangst van de overige genodigden en is er een diner. Om 19.00 uur start de AV met aansluitend een sessie voor alle aanwezigen over de nieuwe strategie van de KNHB.
voorlopig programma
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda
17 SEP - 13 OKT
Spelregelcafés
10 OKT
Regiobijeenkomst Eindhoven en omgeving
19 OKT
Volvo Districtsontmoetingsdag
19 OKT
Rabo Hockey Fandag
26/27 OKT
Olympic Qualifier Nederland - Pakistan
28 OKT
Webinar 'Uitverdedigen onder druk'
11 NOV
Masterclass 'Uitverdedigen onder druk' (district Noord Nederland)
19 NOV
Workshop 'Presteren met communiceren'
20 NOV
Masterclass 'Uitverdedigen onder druk' (district Midden Nederland)
25 NOV
Masterclass 'Uitverdedigen onder druk' (district Zuid Nederland)
27 NOV
Algemene Vergadering
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden
 

Martine Hirschfeld, nieuwe secretaris
1-10-2019 | 

Mijn naam is Martine Hirschfeld, 43 jaar. Ik ben getrouwd met Willem Karel, voor de meesten onder u bekend als Wok. Hij is keeper in Veteranen B.
Onze zoon, Pijke, is 9 en speelt in jongens 8E3 en hoopt in de voetsporen van zijn vader te treden als (vaste) keeper.
Nu speelt ook onze dochter Kiki van 5 hockey bij de Funkey op zaterdagochtend. 

Zelf ben ik geen hockeyend lid, maar omdat de rest van het gezin hier wel rondloopt, leek het mij zinvol om mij op een andere manier actief op te stellen.
Toen Ian en Bastiaan vroegen of ik Denise als secretaris wilde opvolgen, leek mij dit dan een ook een goede manier om mij voor de club in te zetten.

In het dagelijks leven ben ik eigenaar van Strandhotel Nassau-Bergen in Bergen aan Zee. Dit hotel run ik met veel plezier samen met Wok sinds 2011.
Ik hoop mij met mijn organisatorische horeca achtergrond, zowel als secretaris en daar waar gewenst ook op allerlei ander gebied, nuttig te kunnen maken.

Ik kijk met veel plezier uit om op sportieve en energieke wijze invulling te geven aan deze functie binnen dit bestuur.

 
Nieuws - Hockeyschool

Inschrijven voor Hockeyschool en Funkey
17-9-2019 | 

Za 7 september jl. zijn de Hockeyschool en de Funkey weer begonnen voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Elk kind mag twee keer proberen. Daarna vragen wij u, om uw kind in te schrijven via HET INSCHRIJFFORMULIER.

Na inschrijving ontvangt uw kind het nieuwe hockeyschool/funkey shirt.

Met vriendelijke groet, 

Duco Bakker
Coördinator jongste jeugd

 
Nieuws - Algemeen

Olympic Qualifiers | Nederland - Pakistan | 26 & 27 oktober | Wagener Stadion Amsterdam
17-9-2019 | 

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober as. spelen de Oranje Heren kwalificatiewedstrijden voor deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio!
Tegenstander is viervoudig wereldkampioen en drievoudig olympisch kampioen Pakistan. Geen team dat beter kan pingelen dan zij.

De wedstrijden starten om 16:00 uur in het Wagener Stadion, Amsterdam. 

We zouden het fantastisch vinden als de leden van jullie vereniging Oranje komen aanmoedigen om het felbegeerde olympische ticket voor Tokio 2020 te bemachtigen.

Tickets zijn te koop via https://hockey.nl/tickets/en zijn beschikbaar vanaf €10,-. Tickets voor kinderen tot 15 jaar zijn beschikbaar vanaf € 7,50. 

Met alle hockeyliefhebbers op de tribune maken we er een goed OranjeHockey feest van!

 
Nieuws - Sponsoring

Sponsormogelijkheden in het seizoen 2019
26-6-2019 | 
Een vergrote weergave vindt u in de bijlage.
 


Bijlage: Sponsormogelijkheden2019 (004).pdf